Валя Демирева: Мирела искаше да стане като Стефка Костадинова

"Казваше, че ще бие рекорда й, за да остане той български", разказа легендарната спринтьорка от Плевен

Сребърната ни медалистка на висок скок от Рио Мирела Демирева като малка искала да стане като Стефка Костадинова - да бие рекорда й, за да остане той български. А преди финала на Олимпийските игри в Бразилия казала на майка си, че ще вземе медал. Toва разкри майката на Мирела - легендарната плевенска спринтьорка Валя Демирева, която е от златното поколение български лекоатлетки и е участвала на Игрите в Сеул през 1988 г.

"Имаме страхотни деца, много талантливи и с много мечти. Човек трябва да мечтае. Мечтата е постижима, стига да го искаш много! Аз съм треньор, дадохме на Мирела мотивацията да стане спортист. Тя още от малка искаше да стане като Стефка Костадинова, тя й беше кумир. Казваше ми: "Мамо, аз ще го бия рекорда, рекордът ще остане наш, български". Расла си е с тази мечта, а Стефка е убедена, че може да го направи", разказа развълнуваната Валя Демирева в ефира на БНТ.

"Аз участвах на щафетата през 1988-а, но емоциите, когато гледаш дъщеря си, са много по-големи. Когато съм на пистата ми е било много по-лесно", сподели Демирева, която утре има рожден ден и вече получи най-големия подарък. "Пожелавам на всички родители да изпитат това щастие, което аз изпитах с дъщеря си. Много тежък път извървя Мирела, но си изчака момента. Страхотно вярваше!", допълни плевенчанката, която от години живее в София, където е родена и самата Мирела.