Откриха наркотици в лекарствата на Принс

Съдържанието на опаковките с уж безобидни лекарства всъщност било синтетична дрога

В опаковки с леки болкоуспокояващи всъщност са открити синтетични наркотици. До такива заключения са стигнали експертити, изучаващи имената на лекарствата и съдържанието на опаковките открити в дома на певеца Принс.

В домът на музиканта са открити опаковки лекарства с името Watson 385, което съдържа парацетамол и синтетичен опиоиден използван за облекчаване на болката. Според анализът на таблетките, съдържащи се в опаковката хапчетата представляват мощен синтетичен наркотик, пише Associated Press.

Освен това, в домът на починалия певец са открити десетки таблетки съдържащи други наркотични вещества употребата и разпространението, на които е под надзора на закона.

Според констатациите на разследването, Принс не е получил предписание да приема каквито и да било лекарства, съдържащи забранени вещества. Следователите се опитват да разбера как музикантът се е сдобил с тези лекарства и колко законно е било това. Възможно е, резултатите от тестовете да възбудят обвинение.

Припомняме, че предполагаемата причина за смъртта на музиканта според журналистите е СПИН. Също така бе съобщено, че Принс страдал от дългогодишна пристрастеност към обезболяващото лекарство Percocet.

Американският певец, китарист, композитор и текстописец Принс Роджър Нелсън почина на 21 април, на 57 години в асансьора на дома си в щата Минесота в САЩ. Според предварителните резултати от разследването, смъртта не е насилствена.

Приживе Принс е многократен носител на "Грами", "Оскар" и "Златен глобус". През 2005 г. името му е вписано в Рокендрол залата на славата.