Мел Гибсън продължава „Страстите Христови“ с “Възкресението“

Мел Гибсън потвърди слуховете, че „Страстите Христови“ ще се сдобие с продължение, макар и да не го нарича с тази дума.

Актьорът и режисьор Мел Гибсън потвърди, че работи върху продължението на филма си от 2004 "Страстите Христови", съобщава IndieWire.com. През юни подобни съобщения се появиха в пресата позовавайки се на сценариста Рандъл Уолъс.

Според Гибсън, филмът ще се нарича "Възкресение". Актьорът обясни, че в продължението на "Страстите Христови", ще се съсредоточи върху възкресението на Исус Христос. Той отбеляза, че това е една много голяма тема и според създателите на лентата, тя трябва да се разглежда в детайли.

 „Това не е продължение на „Страстите Христови“. Нарича се „Възкресението“ “(“The Resurrection”). Разбира се, огромно начинание е – ние не искаме просто да илюстрираме какво са е случило, а да прочетем внимателно какво точно се е случило. Искаме да открием по-дълбок смисъл в случката.“

Историческата драма "Страстите Христови" на Мел Гибсън излезе по екраните през 2004 година и събра 612 милиона долара в бокс офиса по целия свят. В същото време за производството му са похарчени само 30 милиона долара.

Филмът разказва за събитията, предхождащи разпъването на Исус Христос. Сценарият е написан от Мел Гибсън и Бенедикт Фицджералд въз основа на четирите канонични евангелия на Матей, Марко, Лука и Йоан.

Сега, над сценария на работи Рандъл Уолъс - автор на сценария за филма от 1995 г. "Смело сърце", с който Мел Гибсън получи пет награди " Оскар ".