Марина Георгиева стана „Кралица на киселото мляко“ в Родопите

Варненката носи титлата „Мис Родопи 2016“ и ще представи България в Китай

23-годишната Марина Георгиева е новата „Мис Родопи 2016". Красавицата от Варна бе коронована и за „Кралица на киселото мляко". Георгиева ще представи страната ни в Китай, съобщи Дарик.

Изборът на „Мис Родопи 2016" бе част от празничната програма на Фестивала на киселото мляко, което се проведе тази седмица в смолянското село Момчиловци. Спонсор и съорганизатор на празника е китайска компания, която произвежда мляко от няколко години.

Специално за фестивала пристигнаха гости от Китай, където млякото на Родопите и Момчиловци се рекламира като една от тайните на дълголетието. Първа подгласничка на победителката и "Мис Елегантност" на провелия се снощи конкурс е Антония Петрова. 16-годишното момиче от София впечатли журито и се окичи с призовото място.

Втора подгласничка и "Мис Талант" е 23-годишната софиянка Христина Николова. Трета подгласничка на „Мис Родопи 2016" , която получи и титлата „Мис Здраве", е 18-годишната Петя Сивинова от Чепеларе.

16-годишната Виктория Учикова с корени от Момчиловци пък спечели сърцата на публиката. Наградният фонд на конкурса е 8000 лв.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен