Мел Гибсън се оплака от злопаметността на хората

Десет години след антисемитското му избухване той продължава да получава нападки и обвинения

Американският актьор и режисьор Мел Гибсън смята за несправедливо, че хората все още не могат да забравят неговият антисемитски инцидент от 2006 г., и е уверен, че е време да се продължи напред, холивудската звезда сподели това в интервю за списание „Варайъти“.

Припомнете си, че всички американски таблоиди „гръмнаха“ през 2006 г., с новината че полицията е арестувала Гибсън, който управлявал автомобила си в нетрезво състояние, псувал и крещял "евреите са отговорни за всички войни в света".

"Минаха 10 години. Чувствам се добре. Трезвен съм, така че за мен това е безсмислен епизод в миналото. Но другите ми го напомнят отново и отново, не забравят, и започвам да се дразня защото не разбирам как може да се напомня за това след 10 години ", - казва 60-годишният актьор.

Заслужава да се отбележи, че той се извини за постъпката си в деня след ареста му, но много от членовете на еврейската общност не му повярваха.

Добавя съмнения и неговия филм "Страстите Христови", който мнозина смятат за основната работа на Гибсън като режисьор. Въпреки уверенията за толерантност, демонизирането на юдеите, преследвали и разпнали Исус Христос, те не му простиха.

Самият той уверява Variety, че това интервю трябва да убеди хората, че неговият антисемитски инцидент през 2006 г. е изолиран случай.