Европейското международно движение стана част от Пакта за младежта

Пактът за младежта има за цел да развива и консолидира партньорства в подкрепа на младежката заетост и социално включване

Най-голямата неправителствена организация в Европа - Европейското международно движение, на която евродепутатът Ева Паунова е зам.-председател, се присъедини към Европейския пакт за младежта като подкрепяща организация. Пактът за младежта има за цел да развива и консолидира партньорства в подкрепа на младежката заетост и социално включване, като обединява предприятията, образователния сектор, европейските институции и гражданското общество.

„С Пакта показахме, че когато бизнесът, институциите и гражданското общество работят заедно, можем да постигаме желаните резултати. През изминалата година благодарение на амбицията и волята на всички участници в Пакта бяха създадени над 90 000 нови възможности за младите хора - стажове, обучения, тренинги и работни позиции. Първоначалната ни цел бе да се установят 10 000 партньорства и съм изключително доволна, че година по-късно имаме над 15 хиляди установени връзки между бизнеси и образователните институции, които работят с над 66 хиляди учители из цяла Европа“, заяви Паунова, която е един от инициаторите на Пакта.

Данните за напредъка по целите на Пакта за младежта бяха съобщени на 24 ноември 2016 г., по време на среща на лидерите на Пакта. В допълнение се дискутира и съвместното предложение "Осъществяване на партньорства бизнес-образование: Новата норма в цяла Европа". Обсъдиха се конкретни предложения към Европейската комисия затова как тя да помогне за създаването на т.нар. услуга на едно гише, където ще има практична информация за всички инструменти, финансиране и партньори, които са ангажирани с реформирането на образователните системи и обучения.