Почина актрисата Кари Фишър

Актрисата се прочу с ролята си на принцеса Лея в оригиналната трилогия на „Междузвездни войни“

Актрисата Кари Фишър, изиграла легендарната Принцеса Лея в култовата сага "Междузвездни войни", почина на 60-годишна възраст след тежък сърдечен удар, съобщиха световните агенции.

Новината беше потвърдена във вторник 27 декември от дъщерята на Фишър - Били Лурд.

"С огромна тъга Били Лурд потвърди, че нейната обичана майка Кари Фишър си е отишла от този свят в 8.55 часа тази сутрин", се казва в изявлението.

"Тя бе обичана по целия свят и ще липсва на всички. Цялото ни семейство благодари за молитвите и подкрепата", посочва дъщерята Лурд.

Кари Фишър претърпя инфаркт по време на полет от Лондон до Лос Анджелис само 15 минути преди кацане. Медицинско лице на борда на самолета е дал първа помощ на актрисата, докато парамедиците я отведат до университетската болница в Лос Анджелис.

Само няколко дни по-късно обаче тя загуби битката за живота си.

Актрисата, която беше изстреляна на върха на славата след ролята си в оригиналната трилогия "Междузвездни войни" през 1977 година, отново се върна в киното миналата година с участие в "Силата се събужда" - последното продължение от поредицата. Нейна роля е предвидена и в планирания следващ епизод на сагата.

60-годишната Фишър е дъщеря на актрисата Деби Рейнолдс и певеца Еди Фишър - някога много известни в Холивуд.

Освен актриса, тя е и писател и сценарист, като е известна с автобиографичните си истории за психичното биполярно разстройство и пристрастеността към медикаменти, кокаин и алкохол.

Наскоро тя публикува книгата си "Дневниците на принцесата" (The Princess Diarist), която е нейна осма книга. В нея тя разказва за връзката си с екранния си партньор Харисън Форд по време на снимките на "Междузвездните войни" през 1976 година.