Борисов представи програма на ГЕРБ в сектор Обществен ред и сигурност

Борисов: Всичко хубаво, което се случи в България, е благодарение на европейската солидарност

Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“ организират кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност“ в София. Форумът беше открит от председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

С всички държави членки на Европа минахме през много труден път. Това не беше по наша вина, защото сега често се говори, че трябва да се гледат само нашите си проблеми, заяви Борисов на кръглата маса на която се представя политиките на ГЕРБ в сектор сигурност.

Когато немският данъкоплатец отделя своите пари години наред за една политическа партия, то има смисъл, само ако се защитават европейските ценности. В последно време това стана клише. Целенасочено в България ЕС и НАТО се превръщат в клише, в организации, които, ако си против тях, се оказва нещо изключително плодотворно в политическа гледна точка. Ако говориш срещу Меркел, това те прави горд, но само в твоите очи.

„Всичко хубаво, което се случи в България, е благодарение на европейската солидарност. На България пари са давани само благодарение на ЕС. „Модерното” е да се опълчим на тези, които дават милиарди за страната”, подчерта Борисов.

"Адски некоректно беше по време на президентските избори и в Овча купел, и в Харманли ни създадоха изкуствени проблеми, които ние пак решихме. Заедно се справихме", отбеляза той.

„Корнелия Нинова вчера призова да се атакуват темелите ни. Ама те не са наши, те са на народа. БСП нямат нито едно направено нещо, което да им атакуваш, нито един темел, нищо. Дори и пенсиите, които казват, че са вдигнали на последното си заседание на Министерски съвет, ние ги плащахме 4 години. Това правителство, което е на БСП, те не знаят какво са подписвали в НАТО”, отсече лидерът на ГЕРБ.
 
Той припомни как от БСП са реагирали рязко на флотилията в Черно море. „На срещата на НАТО тогава бях категоричен, че сме участвали във всяко учение, но Черно море не може да се превръща във военен полигон. Там са ни находищата на газ, от там се храним, от там идва нашият поминък. Атакуваха ни, че даваме небето си под наем, а преди три дни е подписано. По темите по които ни атакува, за да извлече политически дивидент, сега са факт и казва, че това правителство не е мой. Когато казваш, че си спечелил изборите, избрал си президент, кой е тогава. На кой е това правителство", попита Борисов.  
 
"Сигурен съм, че г-жа Нинова, след като не спира да си пожелава властта, всеки ден ще говори за национално съгласие", каза още той.
Не случайно тази помощ от 320 млн. лв. беше само за България. Нагледно обясних на всеки, който дойде да види и не вярваше какво се случва на нашата граница.

Кръгла маса "Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност".

Публикувахте от Бойко Борисов в 21 февруари 2017 г.