„Пловдив 2019“ обучава за доброволци за Европейска столица на културата

Цялото събитие се основава на активното участие чрез обучение, разрешаване на проблеми и казуси

Обучение за доброволци за ЕСК организира фондация „Пловдив 2019“ днес и утре в Голямата конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов".
В рамките на два дни заедно с Мери Садовска, куратор в направление „Сценични продукции“ във Вроцлав – Европейска столица на културата 2016, всички участници ще се запознаят със същността на това какво е да си доброволец, какви са отговорностите и разбирането за лоялност на работата в екип. Програмата е фокусирана върху разрешаване, самостоятелно и групово, на конкретни казуси при осъществяването на мащабни културни прояви.
Цялото събитие се основава на активното участие чрез обучение, разрешаване на проблеми и казуси, като ще бъдат включени и задачи свързани с физическата и интелектуална ангажираност на участниците.
Обучението е част от платформата за информационни срещи и семинари ФОРУМ 2019, имаща за цел за повиши информираността, изграждане и развитие на капацитет и създаване на основа за успешната реализация на проекта Европейска столица на културата.