Герджиков: Нямам пръст в предложенията за промени в ИК

Служеният премиер определи предложенията за промени в изборното законодателство като прибързан ход

Не, че няма разум и никакво съмнение да се помисли за промени в изборното законодателство, но не е това най-подходящия момент и най-подходящото, което да бъде обявено публично. Това каза служебният премиер Огнян Герджиков пред журналисти в Разград в отговор на въпрос какво наложи предложенията за промените в Изборния кодекс. Служебният министър-председател заяви, че това е въпрос, в който той няма пръст, а е идея, която е подхваната от Министерството на правосъдието. Според Герджиков това е било прибързан ход и той смята, че нещата ще се регулират.
На въпрос дали ще се наложи ново проектиране и да се смени трасето на магистрала "Струма" Герджиков посочи, че това не може да бъде приоритет на служебното правителство заради краткия времеви хоризонт, който има. По думите му този въпрос трябва да бъде решен от новия кабинет.
Огнян Герджиков бе днес гост на официалното откриване на новия тренировъчен комплекс на Детско-юношеската академия на "Лудогорец" в Разград. Той коментира, че е зашеметен от това, което вижда. Според него това е пътят, който трябва да следват не само футболът, но и другите спортове с обръщане на внимание на детско-юношеския спорт, тъй като по думите му не може да има висок професионализъм в спорта без добра основа. "За съжаление през последните години сме свидетели на това как спортни бази запустяха, как младите се отчуждиха от спорта, но това, което прави "Лудогорец" е достойно за подражание и силно се надявам да даде стимул на всички други спортни клубове да тръгнат по този път", допълни премиерът.
След церемонията Огнян Герджиков и министърът на земеделието и храните Христо Бозуков се включиха в залесяването на 10 фиданки в Градския парк на Разград. По-късно премиерът награди победителите в Международния турнир по футбол за деца, родени през 2002 година.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"