В МС започна официалната церемония по предаване на властта (видео)

Борисов благодари на Герджиков за изборите, които проведе правителството и се съгласи, че без честни избори, сега едва ли щеше да оглавява трети кабинет

В Министерския съвет започна официалната церемония по предаване на властта между служебното и новоизбраното редовно правителство.

 „Искам първо да ви поздравя с вашия голям успех, с избирането ви за трети път за министър-председател на Република България. За да стане това факт, трябваше да бъдат проведени едни честни и демократични избори. Ако изборите не бяха такива, може би не вие щяхте да бъдете премиер. Служебният кабинет успя да проведе едни свободни, демократични избори“, заяви Герджиков.

„Служебният кабинет успя да направи решителни крачки по пътя на подготовката на председателството на България. Успя да ви завещае една пълна хазна, която вие с вашата фискална политика предпоставихте, а ние продължихме“, каза още той.

Борисов от своя страна благодари на Герджиков за изборите, които проведе правителството. И се съгласи, че без честни избори, сега едва ли щеше да оглавява вече трети кабинет. "Благодарение на вас се придвижихме напред. Ние сме хора, които оценяват, когато се прави нещо добро. Бих искал да използвам наличието на медиите, за да опровергая тезата, която циркулира в пространството от известно време насам. Последните, които могат да бъдат упрекнати, че искат да управляват за власт сме аз и колегите. Демокрацията е привилегия , но и задължение. Ние дадохме властта на тепсия в ръцете на БСП, можеше сега и г-жа Нинова и всички, които сега се изказват да са министри. Те имаха 5 месеца да се докажат. Ако се бяха справили добре сега щяха да тук. Хайде да спазваме демокрацията и да си гледаме работата вече всички. ", заяви Борисов.


Публикувахте от Бойко Борисов в 4 май 2017 г.