Над 50 участници в турнир по стрийт фитнес в Плевен

Най-малкият участник е на 10 години и е от Плевен

За втора година под егидата на плевенския депутат Владислав Николов ще се проведе турнир по "Стрийт фитнес" в рамките на спортна кампания "Ваканция без грижи", организиран от Националното сдружение на сираците в България.

На 29 юли /събота/ от 10:30 часа на новата фитнес площадка в парка до училище „Христо Смирненски” ще бъде даден старт на последния турнир от поредицата такива, които се проведоха през месец юли в градовете Мездра, Пловдив, Варна и Стара Загора.

Днес течеше усилена подготовка за събитието. От НССБ изказаха специална благодарност на г-жа Дамянка Владимирова - управител на "Паркстрой" ЕООД и екипа й за личната ангажираност и подкрепа.

"Площадката за турнира ще е в приличен вид благодарение на тези хора. Радвам се, че прегърнаха идеята да представят Плевен чрез жеста си като град, мислещ за младите хора!", сподели Слави Михайлов, председател на Сдружението на сираците.

Над 50 са участниците, които ще се включат в надпреварата, научихме още от г-н Михайлов. Най-малкият участник е на 10 години и е от Плевен. Победителите от останалите градове пък ще направят демонстративно шоу за радост на стрийт фитнес феновете в града на Панорамата.

За участниците, които не са от Плевен, за втора година Медицинския университет - Плевен и лично ректора проф. Славчо Томов, осигуряват безплатно настаняване в общежитието на „Медик 1”, за което организаторите на спортната проява също благодарят.

Победителите от всички градове и Плевен ще участват на големия финал в столицата през месец септември. Категориите за участие са: момчета до 17 тодини, момчета над 17 години и момичета над 14 години.