Форум "Българско наследство" събира в Балчик учени, краеведи, фолклористи

На срещата ще бъде представено списанието "Форум"

Международният форум "Българско наследство" събира за третото си издание в Балчик учени, краеведи, фолклористи, сред които и представители на българските общности в Молдова, Украйна и Румъния. Срещата със сънародниците ни от "Другата България", която ще се състои в дните от 25 до 27 август, се организира от сдружението "Българско наследство" в партньорство с община Балчик и други институции, съобщи директорът на проявата Маруся Костова. 
Акцент в тазгодишната програма е научна конференция, посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. На дискусията, която ще ръководи акад. Георги Марков, ще бъдат представени проучвания за живота и революционната дейност на Апостола на свободата. Форумът "Българско наследство" ще продължи да трупа научни факти и за етнологията на българите в поредното издание на научна конференция на тази тема, посочват организаторите.
Сред очакваните в Балчик над 600 участници в събитието са и певци, вокални групи, танцови състави, майстори на народните занаяти и други. Най-добрите изпълнители ще бъдат наградени на галаконцерт.

На срещата ще бъде представено списанието "Форум", което е издание на сдружение "Българско наследство".