Ченгета на Цв. Василев създават напрежение, ще си понесат последствията (видео)

Илхан Андай: Информацията за готвен арест на Ахмед Доган е фалшива новина

Лятна политическа жега. Страстите подпали казусът "Цанков камък", след като ГЕРБ отново изпратиха проекта на прокурор. Повдигането на темата „Цанков камък” породи спекулации за евентуално готвен арест на Ахмед Доган, за когото преди време се заговори, че като консултант на този и други проекти е взел милион и половина.

Почетният председател на ДПС, който изключително рядко говори, този път не се забави с коментар. Той категорично отхвърли подобни спекулации. ДПС вчера също обяви, че Ахмед Доган няма нищо общо с "Цанков камък".
„В ДПС винаги е имало малки раздори, които след това стигат до малки раздели. Но на Ахмед Доган никой не посяга. Информацията за готвен арест е фалшива новина. Тя прераства от нещо като обществено-политически хорър и завъртяното в социалните мрежи, че след ареста, над Доган ще последва извънредно положение. Самият Доган реагира, а това не е обичайно за него. За първи път той реагира на новина от медиите”, коментира журналистът Илхан Андай в Нова телевизия.

На въпрос защо ГЕРБ внася сигнал срещу „Цанков камък” в средата на август, Илхан Андай отговори: „Защото са управляващи и някой им е подал удобен пас и те са задължени, мислейки политически, да повдигнат въпроса”.
И прогнозира: „Този, който създаде напрежението, ще си го понесе в рамките на месец – месец и половина. Това са трима души, които са много важни. Напрежението го създадоха около Цветан Василев – бивши ченгета, които вървят за мозъчно ядро, за мозъчен център”.
„ДПС винаги ще се тресе до такава степен, че след това да се излекува и да върви здравословно напред. Но никой няма да се цели в Доган, защото ако ударят Доган, ДПС няма да го има”, прогнозира Илхан Андай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен