Служителите на СИДП се включват в кампанията „Да изчистим България заедно”

На 16 септември

Около 300 служители на Североизточно държавно предприятие ще се включат в кампанията „Да изчистим България заедно”. Предприятието, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, ежегодно подкрепя мащабната доброволческа акция, посветена на опазването на околната среда. Тази година кампанията, инициирана от bTV Media Group, ще се състои на 16 септември (събота). По традиция горските служители ще вземат участие в голямото почистване заедно със семействата си.
Всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП са набелязали конкретни зони, за които е създадена съответната организация за събиране и извозване на отпадъците. Тези места са предимно крайпътни горски територии, където въпреки котрола и периодичното почистване, недобросъвестни граждани изхвърлят боклуци.
И четирите стопанства на територията на Добричка област ще участват в кампанията.
Служителите на ДГС „Добрич” организират почистване в местностите „Дъбовете” и „Гаази баба”, където с техника ще се включи и сметопочистващата фирма.
ДЛС „Балчик” организира екоакция в района на с. Батово.
В ДГС „Генерал Тошево” планират почистване на горските територии в околностите на гр. Генерал Тошево и с. Крушари.
От ДЛС „Тервел” ще насочат своите усилия за събирането на отпадъци в местността „Кьостата” и край пътищата за селата Кочмар, Божан, Жегларци, Полковник Савово, както и между Нова Камена и Войниково.
За участниците в акцията са осигурени чували и ръкавици.
От СИДП апелират за съпричастност към опазването на зеленото богатство. Всички, които станат свидетели на нарушения, свързани със замърсяването на горския фонд, могат да подават сигнали на телефон 112. Безотговорно изхвърлените отпадъци нерядко повишават опасността от възникването на пожари, напомнят още от предприятието.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен