Две загуби за ДЮШ в Елитните групи днес

За отборите до 15 и до 17 години

Днес не беше добър ден за отборите от ДЮШ на „Берое“, които играят в Елитните групи. Отборът до 17 г. записа поражение от „Лудогорец“ с 0:3, а този до 15 г. загуби с 0:1 от „Черноморец“ (Бургас).

„Берое“ U17 излезе срещу „Лудогорец“ в мач от XII кръг на Елитната група на Спортна база „Берое“. Гостите стояха по-добре на терена и спечелиха двубоя напълно заслужено. Всички попадения паднаха преди почивката. Още в 6-та минута Георги Бабалиев овладя топката на ъгъла на пеналта и я прати в мрежата с диагонален удар – 0:1. В 14-та минута Велислав Минков се възползва от добро центриране от левия фланг и прати топката в мрежата с удар от непосредствена близост. Всичко в двубоя бе решено в 36-та минута, когато Владимир Найденов получи пас от дълбочина, напредна и се разписа, останал сам срещу стража – 0:3. През второто полувреме и двата тима имаха още възможности, но ново попадение не падна.

Така „Берое“ до 17 г. остана с актив от 13 т. и се намира на 11 място в класирането. В следващия кръг момчетата на Тодор Станев гостуват на „Монтана“. Двубоят е насрочен за 5 ноември от 14 ч.

„Берое“ U15 сдаде първото място в класирането и записа първа загуба в Елитната група до 15 г.  – зона Югоизток. Днес отборът, воден от Сидер Димитров прие втория в класирането „Черноморец“ (Бургас) и загуби двубоя с 0:1. Домакините бяха по-добрия отбор на терена и определено могат да съжаляват за загубата. През първата част „Берое“ създаде няколко възможности да открие, но завършващите удари не успяха да намерят целта. В самото начало на второто полувреме „беройци“ получиха право да изпълнят дузпа, но стражът на „Черноморец“ спаси удара на Пламен Ганев от бялата точка. Единственото попадение в мача падна в 70-та минута, когато след удар на играч в синьо топката се удари в гредата, върна се на терена и футболист на „Черноморец“ успя да добави за 0:1.

Така „Берое“ до 15 г. остана с актив от 19 т. и падна до втора позиция в класирането. В следващия кръг отборът гостува на „Локомотив“ в Пловдив. Срещата е насрочена за 4 ноември от 11 часа.

Източник: beroe.bg