Каракачанов: Мой основен стремеж е увеличението на възнагражденията на военнослужещите

Вицепремиерът и министър на отбраната коментира, че проблемът с двигателите е почти решен

От момента, в който станах министър на отбраната, мой основен стремеж беше да се опитаме да отделим повече пари от бюджета, за да увеличим възнагражденията на военнослужещите. И то точно на тези военнослужещи от войнишкия, сержантския и младшия офицерски състав, където има най-много текучество, там, където има най-много недокомплект, заяви Каракачанов за предаването „Опорни хора“ по телевизия „Bulgaria ON AIR“, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Вицепремиерът и министър на отбраната коментира, че проблемът с двигателите е почти решен. Тези дни се е получило писмо от фирмата производител, което потвърждава, че те са собственост на производителя, т.е. РСК-МиГ. Така че мисля, че въпросът с двигателите приключи, добави още той.

Очакваме оферти за нови самолети. Но подчертавам, че трябва да разговаряме за нови самолети, а не да купуваме втора или трета ръка. Или ако ще купуваме втора ръка, то те трябва да бъдат на цени не като за нови, както беше досега.

Лидерът на патриотите от ВМРО бе категоричен, че паралелно трябва да вървят двата процеса – ремонт и поддръжка на МиГ-29 и Су-25 – самолетите, които имаме, и в същото време разговори за закупуване на нов, новопроизведен самолет.

Опитваме да решим проблемите на хората, които са ни избрали. По всички неща, които сме заложили в нашата програма, се опитваме да бъдем последователни, каза в заключение министър Каракачанов.

 


Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково