Цонев: „Ранният гол ни отпусна и заиграхме още по-добре“

След победата над „Левски“, Борислав Цонев говори пред медиите, за да сподели своето мнение от двубоя

– Боби, честита победа. С какво „Берое“ днес бе по-добър и успя да победи?
– Благодаря! Доста трудна победа за нас. Мисля, че през по-голямата част от мача владеехме нещата. Според мен нашият отбор излезе за победа. През цялото време искахме да победим и закономерно спечелихме трите точки.

– Клиширано казано, като че ли си бяхте „написали домашното“ много добре и не дадохте абсолютни никакви шансове на „Левски“ в този мач…
– Мога да кажа – да. Изпълнихме указанията на треньора донякъде. Получи ни се в началото ранен гол, отпуснахме се и затова заиграхме по-добре и спечелихме.

– Този гол ли всъщност бе причина и изпуснатата дузпа най-вече за победата?
– Да, като се замисля, за „Левски“ се разви лошо мачът – допуснаха гол, изпуснаха дузпа, започна второто полувреме и ние вкарахме още един гол и беше вече трудно да се върнат в мача.

– Отвори се битката за третото място – ще успеете ли да изпреварите „Левски“, само на 2 точки сте зад тях?
– На теория – да, две точки. Но нека не прибързваме. Мислим да се подобряваме всеки мач. Нашата реална цел бе първо да влезем в шестицата, а сега е да играем добър футбол и да печелим максимално. Ще видим накрая какво ще се получи.

– Като юноша на „Левски“ беше ли по-особен за теб този двубой?
– Да, разбира се. Доста време съм прекарал тук, доста познати имам. Радвам се, когато дойда на този стадион да се видя с хората. Разбира се, че е по-специално.

– „Левски“ сега ли е по-добър, или „Левски“, когато ти беше там според твоето лично мнение?
– Говорил съм си с други хора – за мен са доста различни нещата, тъй като преди 2 години оставих много приятели и познати, а сега идвам и има 10 човека, които познавам, а останалите изобщо не съм ги виждал. Вече не е същото за мен.

В интервюто са използвани и въпроси на други медии.

Източник: beroe.bg