СОС между два варианта за нов кмет на „Младост“

Само Общинската избирателна комисия може да прекрати правомощията на Иванчева и да има избори

Столичния общински съвет избира между два варианта кой да бъде новият кмет на район „Младост“ в София. Кметството е в пикова ситуация след като арестуваната за подкуп кметица Десислава Иванчева забърка допълнителен хаос, посочвайки за изпълняващ длъжността отказващия да управлява района Владимир Клисуров, уволнявайки единствения зам.-кмет, който може и назначавайки от затвора пиара си.

Вчера е било изпратено писмо с актуалните заместници, между които съветниците трябва да изберат един.  Според волята на сегашния изпълняваш длъжността Владимир Клисуров това трябва да е скандалния пиар Петър Кърджилов, станал зам.-кмет със заповед, подписана зад решетките.

„Общинският съвет показа, че се съобразява с желанието на мажоритарно избрания кмет”, посочи пред БТВ председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков по повод патовата ситуация.

Предсрочни избори е възможно да има само ако общинската избирателна комисия прекрати правомощията на Иванчева след съдебно решение, но за момента предпоставки за това няма. посочи Герджиков.

Според него с избирането на новия изпълняващ-длъжността кмет, „Младост” пак ще се управлява както досега.

„В района ситуацията никак не е добра. „Топлофикация” година чака разрешение да осъществи инвестиционната си програма и да се сменят топлопроводи. Имаме сигнали за забавяне в издаването на акт за общинска собственост за изграждане на улици - на нещо, което вече сме изкупили, проектирали и планирали. Косенето на тревните площи се бави, цари хаос”, описа той.