Превръщат пещерата в Тайланд в музей

Историята на 12-те момчета и техният треньор ще се превърне във филм

Пещерата, в която 12-те момчета и техният футболен треньор бяга блокирани в продължение на 17 дни ще бъде превърната в музей. Това обявиха властите в Тайланд, като смятат, че природният феномен ще бъде поредна интересна атракция за хората.

Самата безпрецедентна спасителна операция пък ще бъде наяве показвана в музея. Интерактивна база данни ще показва как е минавал всеки един ден, в който спасителите са се опитвали да извадят момчетата.

Разбира се ще се вземат и мерки за сигурност за турист. Най-големият въпрос е обаче дали пещерата – музей ще работи целогодишно. От юни до октомври е дъждовният сезон в Тайланд и това води до големи наводнения. Точно заради това пещерата се наводни и момчетата от футболния отбор се оказа в капан.

Пещерата Там Луанг е една от най-големите пещерни системи в Тайланд. Намира се под планините около малкия град Мае Саи, в северната провинция Чианг Рай на границата с Мианмар.

Вече две филмови компании проявяват интерес да направят филм по историята на момчета и техния треньор.

Американското студио Pure Flix вече обяви, че негов екип е присъствал по време на спасителната операция, като е заснел интервюта със спасителите.

Базираната в Лос Анджелис компания Ivanhoe Pictures твърди, че те са избрани от тайландското правителство и военните, за да създадат филм за момчетата и тяхното спасяване. Компанията е избрала за режисьор Джон М Чу.