На финала: ONE DANCE WEEK 2018 обръща поглед към Литва

Тази вечер е СЪВРЕМЕННО? на Menų spaustuvė/ Arts Printing House

ONE DANCE WEEK 2018 обръща поглед към Литва по време на закриващия уикенд с три впечатляващи представления, носители на най-престижни литовски награди. Традиционно фестивалът избира държава, която да представи на фокус чрез най-съвременните феномени в жанра.
Ще се  закрие ONE DANCE WEEK 2018 със СЪВРЕМЕННО? на Menų spaustuvė/ Arts Printing House (14 октомври).
Куратор на ФОКУС ЛИТВА е Gintarė Masteikaitė от Lietuvos šokio informacijos centras.
ONE DANCE WEEK се организира от ONE Foundation for Culture and Arts и е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC. Проектът е финансиран от Министерство на културата, а ФОКУС ЛИТВА се осъществява с подкрепата на Lietuvos kultūros taryba и Lietuvos šokio informacijos centras.
Честта да закрие 11-то издание на ONE DANCE WEEK заслужено и с много чувство за хумор е дадена на трима литовски изпълнители, които иронизират творческия процес, гилдията и танцовата сцената в родината си. На 14 октомври от сцената идва въпросът „що е то съвременно изкуство“ със СЪВРЕМЕННО?. Какво представлява съвременният танц наистина? Как се създава едно такова представление? Кои са задължителните му елементи? Зрителите разбират ли посланието? Трябва ли да им се обяснява? Най-добрият отговор може да дойде именно от артистите и публиката на ONE DANCE WEEK ще го получи от Агне Раманаускайте, Мантас Стабачинскас и Паулюс Тамоле. Спектакълът е носител на литовската наградата Golden Stage Cross – Феномен в изпълнителските изкуства за 2013 г.
Билетите за този спектакъл са без места и са ограничен брой.