Борисов: Аз ви предлагам мир – да сложим експертите и да положим усилие до декември (Видео)

"За пети пореден път печелим парламентарни избори. Пометохме всички.", заяви премиерът

За пети пореден път печелим парламентарни избори. Пометохме всички. Това заяви Бойко Борисов по време на живо включване във фейсбук след обявяването на предварителните изборни резултати.

"Разбирам огромното самочувствие на тези, които искат да говорят от името на народа. Мислят, че с 4-5-9 процента са с много. Не са много. И 25 не са много. Но да имаш 5% или 9% и да твърдиш, че говориш от името на народа е доста смешно", заяви Борисов.

Той благодари на ГЕРБ, която по думите му е показала, че може да се справи прекрасно.

"Това че влизат много партии е хубаво, защото дава представителност. Истинската политика в една стабилна държава се прави в парламента. И без петел ще съмне. И без Борисов, и без ГЕРБ, и без вас... Но имате ли по опитен от мен? Някой с такава международна подкрепа? Някой, който се е справил с 3 кризи? Вижте нашите резултати в пандемията. Нека не си говорим Борисов с кого може и с кого не може, предстоят най-важните месеци тази година. Никога не сме казвали, че сме идеални. Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност“, заяви Борисов.

Той предупреди партиите с по 5% или 9 да си припомнят кабинета "Орешарски" преди да правят каквото и да било.

"Знаете ли, мили мои, колко ще е лесно да гледаме сеир в парламента, но няма да се справите - нямате експертиза, нямате хора, няма да се справите", обърна се той към опонентите си. "Нека да помислим тази година дали не можем тази година да сме консолидирани, защото светът ни гледа, Европа ни гледа", каза още Борисов.

"До този момент всички казват, че признават изборите, така че, мои мили опоненти - познавам ви всичките, всичките сте работили с мен. Вече сте в парламента, станахте депутати, искахте преврат. Ето, видяхте най-мирната, най-толерантната кампания. Нека до декември да сложим експертите и да положим максимални усилия, за да излезем от пандемията. Порадвайте се 1-2 дена и после помислете дали можем да се обединим в името на държавата", добави Борисов.