ИТН предлага кабинет на мацинството с премиер Николай Василев

Това стана ясно от реч на Слави Трифонов, изчетена на аутокю

Слави Трифонов и "Има такъв народ" няма да влизат в коалиции и правят правителство на малцинството. Това стана ясно от реч на лидера на ИТН, изчетена на аутокю.

"Реших да променим системата отвътре, защото опитахме по всякакъв друг начин и реализирахме "Има такъв народ" и се явихме на два парламентарни вота, а подкрепата която получихме е изумителна", обяви той.

Трифонов предложил в правителството му да влязат „трима успешни министри – Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков“ от служебния кабинет, но те отказали.

Гледайки резултатите, осъзнаваме че очакванията не са просто да изпълним решенията от референдума, а начело на държавата да застанат образовани хора, говорещи езици. Думата коалиция се превърна в лоша дума, ИТН няма да прави коалиция с ГЕРБ, БСП, ДПС, но протестните партии нямаме достатъчно гласове и ние няма да правим коалиция с нито една партия, а ще поемем цялата отговорност. ИТН ще вземе мандата и ще представи своя състав на правителство, което ще е съставено от експерти с конкретни приоритети“, заяви той във видео, заснето от собствената му Телевизия 7/8.

"Мина не малко време откакто обявих че ще правя политически проект, чух за себе си внушения монтажи лъжи. Толкова много години съм в публичното пространство и влизах в домовете на хората с моите колеги приятели, те са моето семейство освен смешки реализирахме и много каузи, политическа сатира, медиците в Либия“, обяви Трифонов

Той изчете и състава на бъдещия си кабинет:

Финанси - Мария Бойчинова

Икономика - Любомир Дацов

Образование - Наталия Митева

Енергетика - Красимир Ненов

Здравеопазване - Велислава Петрова

Регионално развитие - Михаела Лашова

Транспорт - Христо Алексиев

Туризъм - Ивайло Кожухаров

Земеделие - Пламен Абровски

Отбраната - Теодора Генчовска

Социален министър - Лилия Иванова

Култура - Станислава Армутлиева

Правосъдие - Петър Илиев

Младежта и спорта - Радостин Василев

Министър без портфейл по ромските въпроси - д-р Антония Валентинова

Вицепример и министър на външните работи - Ради Найденов

Вицепремиер и министър на вътрешните работи - проф. Николай Радулов

Премиер – Николай ВасилевСнимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"