Бойко Борисов: Интеграцията на етносите се постига с много работа, а не с противопоставяне

Над половин милиард ще отидат за избори заради безотговорността на “партиите на алтернативата”, заяви лидерът на ГЕРБ

Три села във Варненска област посети днес Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ присъства на сватба в дългополското село Медовец, съобщи самият той в профила си в социалните мрежи. “Това е България – хора, ръченици и други танци. Заедно трябва да пазим единството и толерантността като зениците на очите си. Това е най-важното за България!”, отбеляза Борисов. "През 2020 г. правителството на ГЕРБ отпусна близо 1 млн. лв. за ремонт на 4 улици и за изграждане на спортна зала и спортна площадка в селото”, припомни лидерът на ГЕРБ.

“Моделът “Борисов” означава да носиш отговорност! За нас етническата толерантност е най-важна. Интеграцията на етносите се постига с много работа, а не с противопоставяне. Отнасяме се еднакво към всички български граждани, затова хората ни оценяват и ни посрещат навсякъде, където отидем. Благодаря на хората в село Медовец за топлото посрещане! Бъдете здрави и все така сплотени. Вие сте пример за етническа толерантност”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посети и село Цонево, което както самият той подчерта вече разполага с ново игрище за минифутбол, изградено при управлението на последния кабинет на Борисов, в който министър на младежта и спорта беше Красен Кралев. “Министерство на младежта и спорта отпусна близо 153 хиляди лева за реализирането на този проект през 2020 година. В края на миналата година с постановление на Министерски съвет отпуснахме 318 000 лева за ремонт и на спортната зала в най-голямото село в община Дългопол. Радостен съм, че днес заварих на спортното съоръжение много деца и техните родители. Дано никой не си позволи да посегне на отпуснатите средства за модернизиране на населените места, както направиха с парите за изграждането на АМ „Хемус“!”, отбеляза Борисов.

При посещението си в село Цонево той разгледа и детската градина. “Децата във всички населени места трябва да имат равни условия и достъп до модерни детски градини и училища. Това е политиката на ГЕРБ. Ние не делим децата на роми, християни и мюсюлмани”, обобщава Борисов.

След това Борисов посети и село Гроздьово, където го посрешнаха местните жители, заедно с кметицата на Долни Чифлик от ГЕРБ Красимира Анастасова и бившата кметица от БСП. Която заяви, че вече е от ГЕРБ.

"Обясних на хората, че за съжаление държавата затъва в хаос. Това беше целта на враговете на ГЕРБ. Но сега последствията ще се отразят на всички хора. Над половин милиард ще отидат за избори заради безотговорността на “партиите на алтернативата”. Това е като да вложиш половин милиард във фабрика и накрая да излезеш на загуба. 135 милиона ще струват новите избори. Ако вместо това тези пари се вложат в развитие на регионите, села като това ще станат златни. Надявам се разумът да надделее и да съставят правителство!", коментира Борисов.