Туристическият бранш подкрепя протеста на превозвачите

Националният кризисен щаб за спасение на туризма в България, създаден от най-големите обединения на туризма у нас - Алианс на туристическата индустрия в България (АТИБ) и Конфедерация на българския туристически бизнес (КБТБ), категорично подкрепя националния протест, организиран от Националната конфедерация на автобусните превозвачи, който ще се проведе в цялата страна на 28 септември между 10 и 12 часа. В София събитието стартира пред храм-паметника „Александър Невски“.

Eто какво се посочва в съобщението им:

"Подкрепяме и се присъединяваме към усилията на колегите да защитят правото си на труд и отправяме апел към своите членове да подкрепят справедливите искания на протеста.

Отново подчертаваме, че здравните мерки, налагани на бизнеса трябва задължително да бъдат придружени от ефективни икономически и социални за запазване на служителите и за оцеляване на фирмите.

Отново подчертаваме, че прилаганите  към настоящият момент икономически мерки  са неприложими и неефективни!

Наясно сме, че глобалната здравна криза КОВИД 19 нанесе огромни щети върху икономическия живот в световен мащаб.  За нас сега е най-важно да бъдат опазени здравето и живота на хората и на нашите служители, но здравните мерки трябва да са ефективни, като не водят до ликвидиране на отделни сектори от бизнеса.

От Националния кризисен щаб за спасение на туризма в България сме категорични, че ще продължим  да предприемаме  всички позволени от закона действия, за да гарантират правото на работа на компаниите и на своите служители, с една основна цел - да съхраним този важен за икономиката на страната ни структуроопределящ отрасъл!"Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"