Борисов: Хаос след хаос - това е държавата в момента (Видео)

"Радев, когато бъде притиснат с лъжите му, пуска Бойко Рашков", коментира лидерът на ГЕРБ

Тотален хаос в държавата. За три дни - 590 починали. Заповед след заповед, която не съответства или граничи с невъзможност за изпълнение - и на здравното, и на образователното министерство. Лъжа след лъжа. Енергийната индустрия се товари с непоносими цени на природния газ. Намалението на цената на газа се оказа увеличение за индустрията с 27%. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"В същото време служебното правителство на няколко пъти тегли по половин милиард дълг, без да каже къде отиват тези пари. Болниците са задръстени, цените летят, буквално лъжат на пресконференции", подчерта Борисов.

"Ние подадохме и жалба до ЦИК за машините, които предоставят, а тези които са ни дали са до 21 номер, а ние сме 32. Те казаха, че евентуално ще променят софтуера и някога ще ни дадат. Изборите обаче са само след няколко дни. С една дума те казват, че ние не сме в равнопоставено положение с другите партии“, заяви лидерът на ГЕРБ. Той беше категоричен, че софтуера се манипулира и именно затова се обжалва решението на ЦИК за броене на контролните разписки от партиите близки до Радев.

"Радев, когато бъде притиснат с лъжите му, пуска Бойко Рашков", коментира лидерът на ГЕРБ относно изказване на вицепремиера и вътрешен министър за "банката на Борисов".

"Последната грижа ми е Бойко Рашков. Той казва, че Бойко Борисов преди години е имал общ бизнес със собственик на банка. Рашков, ако днес не кажеш името на банката, на която съм собственик, утре завеждам дело за клевета срещу теб". Незабавно кажи името на банката!, обърна се Борисов към служебния вътрешен министър. "Аз банка нямам. Незабавно се извини и кажи, че си лъгал в полза на Радев", добави той.

"Всички твърдения на Бойко Рашков срещу ГЕРБ са лъжа! Парите, които уж са намерени в кметицата на Симеоновград, се оказаха 100 лева в джобовете на мъжа ѝ! Кметицата на Малко Градище не е арестувана. Обвиняват в купуване на гласове кмет заради списък с хора, които трябва да получат дърва за огрев. Личните карти са на починали хора, които кметът е длъжен да събере и върне на ЕСГРАОН", обяви Борисов.

"Всички социологически агенции дават първо място на ГЕРБ. Затова са така притеснени. Защо е сега този вой за броенето на разписките? Защото пипат софтуера. Вече е ясно на всички, че излъгаха с резултата на последните избори. ", заяви Бойко Борисов.

"Хаос след хаос - това е държавата в момента. И огромни дългове за българите", обобщи бившият премиер.