Кой?

Никой от "държавниците" не смее да отговори. Аз ще го направя, ако и да знам последиците

Виктор Димчев,  един от най-активните протестиращи хвърли ръкавица на държавниците като написа във фейсбук страницата си следното:


Кой?

Никой от "държавниците" не смее да отговори. Аз ще го направя, ако и да знам последиците.

Онзи, който живее в затворена улица, малко над подопечните мутри и мишки, семантичния архетип на злото, какъвто има в съзнанието на средностатистическия българин, еманация на общото кратно между нихилизма, зловещата историческа истина и реалността на Прехода, изкривена през огледало от майстор на измамата, същински Мефистофел на ситно, някакъв попрочел бей, самовглъбен, поставен на точното място талантлив самотник и истински негодяй. 

Ахмед Доган. Той е. 

И? 

И не само той. Много са. Всички те работят заедно и са мафия. Някои от тях познаваме като политици, други - като бизнесмени. Ти са навсякъде край нас, в частния и обществения сектор. 

Мафията у нас е толкова могъща, че може да определя държавната политика и обществените нагласи, да отнема права и цензурира медии, да влияе пряко на съдбата на милиони българи, докарани до просия.

Мафията у нас притежава медии, вериги от лафки и заведения, банки, предприятия, земи, роби, концесии и привилегии, които обричат поколения сънародници на бедност, нищета и падение.

Скоро всичко това, заедно с мустаците, орехите и другите псевдочервени неща ще отидат в историята. Затова и лопатата.