Овчарчето Калитко, овчарят Орешарски и овчият народ

Началото на Новата година ни поднесе поредната щуротия от „Божествената комедия“, за съжаление сътворена не от Великия Данте, а с участието или по-скоро съучастието на Станишев, Волен и Местан. В изпълнение на цирковата трупа от „Дондуков 1“ с основен солист заместник-председателят на СДС, финансов министър на БСП и премиер на ДПС – Олигарски.

Поредната представление в цирка бе открита от лидера на социалистите, който по стар партизански обичай се закле да обере мандрите на заможните или поне на тези с доход над 2700 лева. До колко посоченият праг е критерий за богатство е друга тема. Но по-интересен е мотивът, с който червеният шаман прави заклинания, знаейки, че няма как да минат. Особено през главата на партията, основен субект на властта, която по собствени признания разчита на обръчи, кръгове и други геометрични образувания, захранващи я с неизчерпаеми финансови потоци, необходими за печелене гласовете на роми, маргинали и цигани по душа от български произход.

Особено красноречив бе социалният министър Адемов, според когото е време да бъде разписано коалиционно споразумение, за да се знае най-накрая кой командва парада и как да бъде разпарчетосана държавната баница. Сиреч, всекиму според потребностите, по думите на брадатия гуру на позитанци – Карл Маркс.

Прав е министърът на ДПС. Редно е най-накрая маските да паднат и да се знае кой командва парада. По който от май месец насам танцува овчият народ. Умело стимулиран от гегата на овчарят Орешарски. Но в края на прословутата христоматия на младото поколение допреди 25 години късметът на овчарчето Калитко все пак свършва. Както неиминуемо ще свърши и късметът на овчаря Орешарски. Очевидно финалът на комедийния роман вече е близо.