Вие сте позор, оставка и затвор!

Поклон пред светлата памет на загиналия в Лясковец служител на МВР. Нека ако има Господ да прости на неговите ръководители, изпратили го на заколение в ранното мартенско утро. Нека Бог прости, аз не мога!

Не мога защото девет месеца ръководството на вътрешното министерство в лицето на карикатурите Йовчев и Лазаров проспаха всички предупреждения и сигнали за предстоящата кървава баня. Вместо това в несвяст декламираха опорните точки на Моника, насочени срещу протестиращите на жълтите павета в София. Ще кажете, че не виждат по-далеч от носа си?

Напротив – трагикомичният главен секретар Лазаров точно миналата неделя бе в района – на мач между Етър и Локомотив Горна Оряховица. Цъфнала и вързала държавата и полицията, тоя нефелник тръгнал по мачове и агитки да обикаля. По-назад не остава и куриозният му началник Йовчев дето месеци наред дрънка оръжие срещу бившите, заради някаква си детска площадка във Велико Търново. Абе, гьонсурат, къде бля след оперативната информация от Лясковец?

Кой, питам аз кой ще поеме политическата и човешка отговорност за злополучната акция на забележете най-елитните полицейски части? Ами ако прехвалените барети са лесна плячка за всеки психясал чичак по селата, то какво остава за мутренските бригади, често далеч по-добре въоръжени и екипирани от представителите на родната полиция. Която очевидно има ресурса да ни пази само що се отнася до митинг срещу властта или най-много Вечно дерби между сини и червени.

Кой допусна лицето на българската полиция да бъде поругано по най-гнусния и вандалски начин? Кой ще измие калта и кръвта от образа на основния фундамент и крепител на българската държавност – от Освобождението насам?Решението е едно, безотказно и неотложно – оставка на некадърника Йовчев, вън протежето му Лазаров, а след това и съд. В името на почернените вдовици и близки на загиналите полицаи.

После Цветанов и Борисов били милиционери, фуражки и мутри. Каквито и да са, но по тяхно време престъпниците бяха зад решетките, а полицаите се прибираха вечер по домовете си. Години наред лидерът на ГЕРБ бе атакуван заради провеждането на акцията срещу Тодор Димов-Чакъра. Днес в Лясковец Генерала получи пълна реабилитация. За съжаление трагичният инцидент показа и доказа, че със свещ ще търсим Борисов и Цветанов.

Днес ни остана само да помълчим и споделим скръбта на близките, скръбта на всички полицаи. А утре рамо до рамо с тях да изритаме корумпираните им и безмозъчни началници.