Какво означаваше предизборният цирк с ЦИК?

Бедни, бедни, избирателю, защо не помисли с главата си на 12 май миналата година

Преди месец се чудихме и маехме за какво им е толкова на Мая и БСП узурпирането на Централната избирателна комисия и поставянето в ръководството на близките до кюстендилската манипулаторка от Костинброд. Въпреки, че социалистите не са печелили избори от 10 годии те не спират да изумяват с алчността, претенциите и наглостта си.
Чак опозицията им се зачуди – какво значение им чак толкова структурирането на тази комисия – изборите са си избори – те се броят в секционните комисии по места. ЦИК в крайна сметка е нещо като надзорен орган в изборната машина – дава правила (под зоркия поглед на законодателя, разбира се) и следи за тяхното спазване – нищо повече. Няма случай в новата ни история когато ЦИК да е излизал на преден план в изборната уйдурма, често създавана от едни и същи лица с принадлежност към партията-столетница.
Добре де, но се оказа че ходът на Мая и Станишев е бил обмислен и добре премерен. Знаем, че червените отдавна не са онези шумкари, обиращи мандри. Днес социалистите са изискани политици, с префинени обноски и десетки номера в ръкава, вадещи ги като Лупи, борейки се за лиценза на ЦСКА. Примерът с „Костинбродската афера“ е само един от многото случаи, в които от „Позитано“ 20 доказват, че са пъхнали дълбоко в скрина революционните похвати – на мода днес са ударите под кръста, черният пиар и коварните номера, особено в навечерието на изборите.
И нещеш ли – оказа се че ги хванаха по „бели гащи“ насред решителната изборна далавера, която пак по втория начин да закрепи корумпираната и презряна от народа власт на БСП и нейният премиер Олигарски. Журналистите показаха и доказаха, че Станишев през верния му от времената на „Тройната коалиция“ Христо Ковачки искаше да принуди хилядите миньори и работещите в Тецовете на олигарха да гласуват с бюлетина номер 15 – за водената от Сергей листа. Знаем социалистите толкова обичат бедните, че всеки път дойдат ли на власт ги увеличават прогресивно. Именно това щеше да се случи след седмица когато Ковачки започне масови уволнения на неподкрепилите червените в неделя.
Вече обсъдихме в цялост цялата мизерия и отвратителност на Станишевата сделка за гласовете на миньорите. Но къде са институциите? Хайде прокуратурата ясно – тя е слуга на БСП от време оно. Ама имаме ЦИК, тя има прерогативи да каже коя е партията, може да светне червената лампичка, че честността на вота е застрашена. Това го призна и един от малкото свестни в Комисията – социологът Цветозар Томов.
Но едва ли ще го направят – защото Сергей и Мая си назначиха избирателната комисия – ето защо ни правиха на маймуни цял месец!
Бедни, бедни, избирателю, защо не помисли с главата си на 12 май миналата година????