BulgariaUtre позна – ЦСКА затъна в л...а

Бившият евролевичар е един от малкото клиенти на Комисията за конфискация на имущество

„Играта свърши, измамнико!“ Това бяха най-честите коментари на червените привърженици след вчерашния провал на Чичо Томовата пирамида. Или с други думи грандиозната схема, с която Сашо Апашо се канеше да обере „армейците“ след което да си бие камшика към топлите страни претърпя нечуван крах и фиаско.
Едва пет хиляди от милионите запалянковци на червения отбор повярваха в сладките приказки на съдения за присвояване на 15 милиона от „Кремиковци“. Като се знае, че добрият вълк вероятно е използвал и подставени лица, то бройката става символична и трагикомична.
Съвсем нормално – бившият евролевичар е един от малкото клиенти на Комисията за конфискация на имущество придобито по незаконен начин, той е със солиден запор и казва: „Дайте ми едни милиони, аз ще ги управлявам!“. Няма как да му мине номерът – нищо че опита да се качи на Стойчовия гръб след четирите успеха на Екзекутора срещу братовчедите от „Подуене“. Само че и на великия треньор му писна от лупингите на Лупи.
Който след всеки успех над „сините“ слизаш да подскача като въшлясало цигане по пистата. И ръсеще обещание след обещание – 3 бона, 5 бона, играчите изпадаха в екстаз и го понасяха на ръце. Все пак те са изработили своето, стоплили са сърцата на хиляди в Сектор Г и милиони пред телевизионните екрани.
Но уви, Апаша пак използва червените фенове, зад които да се скрие от Темида. Тази пролет Томов размахваше  червената агитка като щит и копие. Повярва си прекалено много, мислейки че победите на терена ще му изкупят със задна дата старите грехове. Вярвайки, че властта ще помогне защото няма да рискува конфликт с ЦСКА в навечерието на изборите. Донякъде това се случи – високите етажи натиснаха Приходната агенция и Комисията по финансов надзор относно пускането на акциите за първично предлагане.
Нямаше как обикновена фирма да получи бонусите, на които се порадва големият армейски отбор. Това е нормално ЦСКА е институция, ЦСКА е величина, ЦСКА е социален феномен, обединяващ милиони – бедни и богати; грозни и красиви; в България и в чужбина.
Но ЦСКА не заслужава дуото Томов и Тодоров да се подиграват със славното минало и златната история. С ветераните, с феновете, с легендите – охулени до един че не напълнили джоба на Сашо Апашо. Все едно (хипотетично) доктор Менгеле да се сърди на евреите, че не посещават лекарския му кабинет след войната.
Не заслужава заради серията от лъжи, за които BulgariaUtre писа преди повече от месец: Манджуков ще изкупи емисията, или онзи от „Трейс“, вероятно чакали били големите инвеститори...
Истината е проста – Манджуков и Галин Михайлов дадоха на Томов съответно 600 и 300 хиляди лева, срещу което той им продаде от акциите на неговата „Лира“. Но на стойност забележете – един лев. А не трите, които великият комбинатор и макроикономист иска от армейската агитка. И днес съобщава, че вече имало двама големи инвеститори със собственост съответно 12 и 6 процента от ЦСКА. Ами това са същите горепосочени Манджуков и Михайлов. Направете елементарна сметка колко са 600 хиляди от 5 милиона и 300 хиляди от 5 милиона – 12 и 6%.
Няма нови спонсори, няма нови собственици, има само Чичо Томовите опашати лъжи, незнайно защо спестени от медиите на широката публика и на милионите армейци.
Сори, Ликвидаторе! Приказката свърши, само че този път ще те целят не само с бутилки. Защото ЦСКА тепърва ще трябва да вземе лиценз, а ти можеш да го дадеш пак, ти знаеш как!