Колтуклиева: Ето кой е Антон Тодоров!

Тодоров, който напоително ни зомбира от телевизионния ефир с конспирациите си

Ето кой е Антон Тодоров: "Руското направление” в ДАНС е изгубило изключително подходяща гарнитура в лицето на изживяващия се като политолог Антон Тодоров, като се има предвид как именно кадри на това направление изкласиха до висините на държавните спец-служби, благодарение на изсмукани налудничави секретни „справки” и „доклади”. Това написа Соня Колктуклиева в профила си във Фейсбук.

Нейния статус можете да видите тук:

Тодоров, който напоително ни зомбира от телевизионния ефир с конспирациите си, провъзгласени като разследвания, много искал да стане контра-разведка в руския сектор, обаче го отрязали, заради баща му, който бил убил човек при някакъв битов инцидент. Наскоро Тодоров бе заклеймен от бившия вътрешен министър Богомил Бонев като „водопроводчик, изживяващ се като политолог”, тъй като „телевизионната звезда”, канен от водещи, единствено за да го употребят като парцал, прокарвайки користните си манипулации, забърка името му в нескопосана мисловна верига.

Тодоров, представян навсякъде като политолог, зачести да влиза от предаване в предаване още по времето на ГЕРБ, когато модно беше да се храчи по Меглена Кунева. Сега, когато Борисов и разни му там антикварни реформатори се търкат и с Кунева, положението е малко по-различно.

Тодоров обаче е навързал конспиративно всеки, когото му посочат за разкостване. Като всеки ментално особен тип, той има блестящ поглед и подрежда умозренията си гладко в такива аналитични вакханалии, че „руското направление” в ДАНС и лично Иван Драшков трябва да си посипе главата с пепел и да го вземе там, където му е мястото – да пише секретни „справки” и „доклади” срещу всеки „лош”, неудобен враг на „правилните сили”.

През 2009 година у нас се основава ИРКА – Институт за радикален капитализъм “Атлас”. Калин Манолов поканва Антон Тодоров за съучредител, като го представя за много добър политолог.

Никой до този момент не го е чувал като такъв, но всеки има правото на своя шанс. Антон Тодоров се появява с приятелката си Весела, по-възрастна от него дама, с която тогава той живее на семейни начала.

По онова време Сашо Дончев също е сред обществото учредило ИРКА.

През 2010 г. на управителен съвет в Института, в съответствие със закона, се налага лустрация. И тогава в стихията си на разгромител избухва Антон Тодоров, който преди това напада Сашо Дончев брутално и публично, че бил кредитен милионер, че бил човек на ГРУ и куп още конспиративни глупотевини. Поводът е интервю на Сашо Дончев с журналистка, също учредителка на ИРКА, в което си говорят за капитализъм и изобщо не се занимават с газта.

След като Антон Тодоров и приятелката му Весела нападат директно и зам-председателката на ИРКА, както и учредител на Института, и то зад гърба му, след инфарктно заседание, двамата са принудени да напуснат.

Попитан в прав текст на същото това заседание защо след като всички в ИРКА според него са комунисти, кагебисти, ченгета и каквото още може да роди параноичната му фантазия, той е влязъл там и членува, Антон Тодоров отговаря, че бил дошъл, заради Сашо Дончев, понеже му бил интересен. А приятелката му Весела изтърсва, че Антон Тодоров имал хомосексуални тенденции…

След като от ДАНС го отрязват да стане техен „руски” кадър, поради черната точка в биографията му, че баща му бил убил човек, Тодоров се впуска устремно във филма си, в който играе едновременно няколко роли – политолог, социолог, журналист и ченге едновременно, и самосиндикално.

Има нещо наистина налудничаво в това да напишеш с огромни букви върху статия от в. Труд „личен архив на Антон Тодоров”, която бе показана в предаването на Любица Кулезич, страстна фенка на Тодоров, при положение, че не си баща на в. Труд, а и всички броеве на вестника могат да бъдат намерени от всеки в Народната библиотека.

Когато хората говорят за някого, че е луд, те обикновено разказват, че този някой буйства и се съблича гол.

Когато правиш „фундаментални” разследвания, в които всичко все някога опира до КГБ и ГРУ обаче, при Антон Тодоров има други вселенски измерения.

Тодоров и Весела правят хороскопи на всички, които разследват. Не че и в полицията не го правят понякога, и там е пълно с откачалки, но да съдиш по звездите, че един човек е с престъпни наклонности и после да нагаждаш и доизмисляш личната му история, тъй че да ти излезе хороскопа, си е направо опасно. Още повече, когато те пускат и редовно по телевизията, за да се изживяваш като някаква политологична „инстанция”.

Като всеки психологично интересен тип, Антон Тодоров е силно сугестивен и медиите му дават трибуна. От която Тодоров може да открие някой прекрасен ден, че негово разследване доказва как Васил Левски е жена с четири деца, едното от които е покойният му чичо.

Между другото с приятелката си Весела, неосъщественият контраразузнавач в „руското направление” на спецслужбите Антон Тодоров, взимат по 60 лева за хороскоп.

Afera.bg