Бедни, Василев, само Костов ти остана

Последен да брани Цветан Василев се яви Командира

Трагичният обрат в империята на Цветан Василев придобива нови измерения от ден на ден и от час на час. Кой би повярвал само до преди година, че соченият за богаташ номер 1 в държавата ще бъде хвърлен на кучетата, прелъстен и изоставен от най-близките си авери, с които десетина години гради структура станала символ за монопол и спонсор на партии и политически проекти.
Няма ги сочените за десни ръце на Василев – уж щеше да си прави политически субект за да го защитава, май хвърли една торба пари (този път в преносен смисъл), обаче дори и те нещат и да чуят за него и призовават прокурорите да се разправят по бързата процедура с довчерашния благодeтел. А пък ортакът Лазов, който стои в основата на Василевите фирми не се поколеба да каже каквото знае (и каквото не знае) превръщайки се в защитен свидетел на прокуратурата.
Последен да брани Цветан Василев се яви Командира. Изпълзя от лабораторията си за анализ на риска, създаването на която знаем е щедро спонсорирана от КТБ. Нищо чудно че тезите на Костов диаметрално се различават от официалната позиция на Реформаторски блок и неговия говорител – Радан Кънев. Очевидно е бил прав Борисов когато сподели преди година, че Банкера замисля нов политически проект, който да отцепи голямо парче от десния вот, от единствената партия която може да бие БСП и ДПС (и то взети заедно).
Всички подозираха, че Василев е заложил единствено на Бареков. Но май излезе, че ексдиректорът на ТВ7 е просто примамка и пушилка, която да обгърне плътна мъгла около истинския политически играч в политическия отбор на КТБ – Иван Костов.
Днес той бе активиран, а поредните маски паднаха. Язък за стоте хиляди верни избиратели на Мавъра от Драгалевци. И той си имал цена.
Неговата цена е ясна, но специалистът по политикономия на социализма иска от нас да платим цената за далаверите на неговия благодетел. Е, тази няма да я бъде!

 

Прочетете още и "КТБ и Костов – любов ли бе да я опишеш".