Сертовиада: ДС и БКП

Случката отвратително намирисва на активно мероприятие за дестабилизиране на новото правителство

Всички търсим изчезналия бивш (първи) председател на Държавната агенция за национална сигурност. Донякъде оправдано – ексначалникът на ДАНС Петко Сертов беше един от най-информираните хора в държавата през мандата на Тройната коалиция. В последствие неговата експертиза и умения бяха оценени от следващите управляващи, които го назначиха за член на антикорупционната структура БОРКОР.
През последните месеци Сертов заемаше служба, свързана с професионалната му биография в частния сектор. Всякаш се бе пенсионирал от службите за сигурност. И изведнъж – оставя си телефоните и изчезва.
Случката отвратително намирисва на активно мероприятие за дестабилизиране на новото правителство. По същото време злополука претърпя и един от най-сериозните кандидати за нов шеф на ВКС – Лозан Панов. Сякаш по стар ченгесаро-комуноиден метод някой клати лодката на властта защото попадна встрани от жизненоважните за всяка политико-икономическа мафия корени за изсмукване на държавната пара.
Няма руски проекти, агентите на Москва са в глуха опозиция, червените аут от властта – и пак същите мизерии: атентати, отвличания и инспирирани отвън псевдосиндикални протести. Шоу за овце и наивници, колкото смешно, толкова и трагично. Защото пак се опитват да ни правят на будали с жалките си опити за брутално заграбване на властта няма и две години след последния такъв – февруарските протести от 2013г.
Тепърва предстои да плащаме зимните сметки за ток и отопление. Бедна ми е фантазията какви ще са следващите драматургии на недоволните олигарси от успокояването на политическата обстановка у нас. Среда, в която те трудно виреят.
Настанало е време за битка: ние (народът) срещу мафията. Очевидно сме на прав път, щом ченгесарите извадиха почти целия си арсенал едва в първия рунд.