Нидал Алгафари попиля Кеворк Кеворкян

Общество

18-02-2016, 19:51

Автор:

Нидал Алгафари, Фейсбук

Всичко от Автора

Още по Темата:

Евангелисти ще саботират Нидал Алгафари и представянето на книгата му в Плевен

Нидал Алгафари: Трябва да се гордеем с неща, доказали се във времето

Нидал Алгафари: Да се гордеем с мъдростта на българския народ

Нидал Алгафари написа роман

Нидал Алгафари: Феодалите на БСП да я освободят от хватката си

Нидал Алгафари: Станишев водеше Орешарски като мечка на панаир

Нидал Алгафари: Слава Богу, че сирийците не знаят български да чуят какво се говори у нас

Пиян, рецидивистът Кеворкян-младши напада служители на "Чистота"

Официално от Комисията по досиетата 3. Кеворкян пише доноси за приятеля си Дончо Цончев:

Официлно от Комисията по досиетата 2. Кеворкян донася за Румяна Узунова:

Официално от Комисията по досиетата! Доносите, картончетата и документите за вербовка в ДС на Кеворк Кеворкян

Кеворкян се изгаври с Терзийски

Ирина Флорин още влюбена в Кеворк Кеворкян?

Иван и Андрей стават шефове на Кеворкян

Кеворк Кеворкян отива в Нова тв

Всеки негов гост беше одобряван от хората на БКП в телевизията, а той правеше чупка от 90 градуса

Кеворк Кеворкян канел гоститеси за "Всяка неделя" след одобрение на представителите на БКП в телевизията и посрещал първия в партията с чупка в кръста от 90 градуса, каза пиар-експертът Нидал Алгафари, цитиран от pik.bg. Повод за яростната му критика е анализ, който журналистът направил на студентското предаване "Ку-Ку".

Гневна критика към журналиста Алгафари написа на личния си профил във "Фейсбук". Там той нарича журналиста "водещия". Пред медията Алгафари уточнява, че става дума за Кеворкян. Водещият на "Всяка неделя" обидил прословутото атомно предаване на "Ку-Ку" и се отнесъл с пренебрежение към него.

Ето какво написа Алгафари в социалната мрежа:

Преди дни водещ на предаване от далечното минало направи анализ на предаването "Ку -Ку"! Вероятно щях да премълча и да приема поредната мания за величие на водещия и желанието му да се определя сам, че е журналист от недостижима величина, но той обиди труда на всички, които правехме предаването, както и зрителите, които го приемаха като едно от любимите предавания.

Трябва да се има пред вид, че разликата между водещ и журналист е в това, че водещият задава въпроси, които са му подадени от редакторите, а журналисти са Димитри Иванов и Тома Томов. Те, за да напишат статия, есе или да говорят в продължение на 20 минути екранно време, което е много трудно, се подготвят дълго и прочитат много книги. Книгите, които прочитат, не са техни статии, а на величия от световен мащаб. Та, да се върнем на водещия, написал, че от него започва свободата на словото в България. Твърди го, защото тщеславието му не му позволява да вижда нищо друго, освен собственият си лик в близък план. Вероятно този водещ не познава хора, които бяха мачкани, хулени, гонени и не им се даваше поле за изява, за да може водещи като него да изпъкнат. И нека видим каква е свободата на словото, което този водещ е устоял и пред кого? В единствената телевизия тогава всеки гост е бил одобряван от представителите на БКП в телевизията. Всеки му гост е бил допускан, защото е обслужвал интереса на някое партийно величие. Има кадри, в които този водещ, направил чупка от 90 градуса, посреща първия на партията пред централния вход на телевизията и думите, изречени от устата под известният мустак, са достойни за музей на хвалебствията на "комунизъма". Обидно е описал труда, който Снежка Симеонова - първият редактор на "Ку -Ку"- е положила, за да създаде нещо невиждано дотогава.Не само да се създаде, ами да бъде гледано от хората, искащи промяна. Хора, на които им бе втръснало да гледат близкия план на задаващия по команда въпроси. Обиден бил този водещ от това, че работилите в "Ку- Ку" се били събрали след 25 години в "Яйцето" в СУ. Обиден бил, че не са имали достатъчно средства да празнуват годишнината си, както водещият празнувал годишнините на предаването си. За съжаление не можем да видим кадри от тези му чествания, защото е прибрал целия архив на предаването, на което е бил водещ. Предаване, което е било на БНТ и кадрите и архивът са също така на БНТ.

Този водещ написал, че Атомното предаване на "Ку -Ку" било направено като копие на предаването на Орсън Уелс. Не мога да се сърдя на човек, който въпреки претенциите си за знаещ, не прави разлика, че едното е радио пиесата на Орсън Уелс, на когото посветихме това издание на предаването, а Атомното е първото в света, направено с телевизионни способи и излъчено по телевизия. Но как да правиш такава разлика, като предаването на водещия си е било винаги едно радиопредаване, излъчвано по телевизия.

Този водещ твърди, че само в негово предаване се е съобщило за аварията в Чернобил, забравяйки, че това става доста след като облакът е над България. Смелост е да го кажеш веднага, а не да чакаш да ти продиктуват кога и как да го съобщиш.

За предаването на водещия след промените мога много да напиша, но ще го спестя сега, защото всички ние, работили в "Ку- Ку", не таим злоба и жлъч.


Източник: pik.bg


 

Приятели,преди дни водещ на предаване от далечното минало направи анализ на предаването "Ку -Ку"! Вероятно щях да прем...

Публикувахте от Nidal Algafari в 17 февруари 2016 г.