13 ноември - Интро за сбогом

Слънце в Скорпион, Луна в Скорпион

Астрологична картина на деня - 13 ноември

 

Дано хаосът в делата и мислите през днешния ден, успее да ви накара да се оттеглите от активния живот и да отложите всякакви важни дейности, срещи, постъпки и решения. Денят определено е предназначен за усамотение, ретроспекция и сбогуване с миналото. Още повече, че ретроградният Меркурий ще продължава да влияе благоприятно на духовната работа и съзнателните усилия за интегриране на вътрешните психични процеси и крайно негативно и объркващо на деловия живот, пътуванията, търговските сделки, комуникациите и общуването.

Вторник и сряда ще бъдат изключително интересни, но и критични във всяко отношение дни. Дела и взаимоотношения отдавна изчерпали потенциала си могат да намерят своя естествен край. Разумно е да не му се съпротивляваме, напротив желателно е да го подкрепим със съзнателни действия. Много полезно, например, би било да разчистим пространството около себе си, да изхвърлим стари и ненужни вещи, да направим ретроспекция на последните месеци и да освободим съзнанието си от цели, надежди и взаимоотношения, станали причина за разочарования и негативни преживявания. Добрата новина е, че спомени или събития сами ще ни напомнят с какво е дошъл моментът да се простим.

Отнасяйте се непредубедено и философски към всичко случващо се днес и утре. Новолунието в полунощ ще бъде съчетано със Слънчево затъмнение в Скорпион, а това е много мощен знак. Психични процеси, мисли и емоции могат внезапно да бъдат освободени от подсъзнанието и да ни залеят като вълна. Събития, узрели за реализация, ще се втурнат да преобърнат живота ни и ще ни оставят с усещането за предопределеност и съдбовност. Запазете спокойствие и се постарайте да овладеете реакциите си. Въздържайте се от конфликти и решения, които биха имали необратими последствия. Такива и без това ще има - да оставим живота да ни ги посочи. Събитията, ситуациите и хората, с които съдбата ни свързва или разделя през тези дни, ще оформят нова реалност за нас, в която ще се развива живота ни през следващите месеци и дори години.  

Вечерните часове днес са изключително благоприятни за дейности и мероприятия, целящи да освободят психична енергия. Осигурете си спокойна и хармонична среда и наблюдавайте себе си, мислите и чувствата си. Не ги контролирайте, просто ги наблюдавайте, за да можете да се възползвате от информацията, освободена от подсъзнанието. Това е може би най-мощният и ефективен по отношение на вътрешната трансформация ден в годината. Онези, които успеят правилно да се възползват от него, могат да дадат ново направление на живота си. Сега е моментът да се освободим от стари навици и нагласи, от разрушителни чувства като гняв, ревност, склонност към притежание и манипулация. Страхове и вътрешни блокажи, поставящи препятствия пред личното ни развитие могат да бъдат внезапно освободени и това би могло да бъде много смущаващо и драматично, но пък ни дава възможност да се срещнем за последно с тях и да ги освободим завинаги. Чувството за вина, натрапчивите импулси, обсебващите привързаности към хора и ситуации, зависимости от каквото и да било естество и други саморазрушителни нагласи могат завинаги да си отидат от живота ни, ако положим съзнателни усилия да се освободим от тях. Не чакайте в живота ви да настъпят събития, водещи до катарзис, за да се случи това. Направете го сами! Не тъгувайте за миналото, което си отива, изпратете го с прошка и благодарност и бъдете сигурни, че в освободеното пространство в живота и душата ви задължително ще се настани нещо ново и красиво.

 

Работа и бизнес

Денят е крайно неблагоприятен за делови инициативи от каквото и да било естество. Завършете започнатото доколкото е възможно, въздържайте се от промени и избягвайте предизвикателства и рискове. Заемете се с безопасни и рутинни дела, неизискващи концентрация и усилия от ваша страна.

 

Здраве, хранене и красота

Периодът е опасен за здравето и следва да преустановим всякакви дейности,  които водят до физическо, психическо, умствено и емоционално натоварване. Уязвими са половата и отделителната система , хълбоците и кръста, и всички органи и психични процеси свързани с тях. Бъдете особено предпазливи и отговорни към себе си, ако в този период възникнат смущения в тези области. Освен чисто физически проблеми, те показват и смущения на психо-емоционално ниво, които дълго са били пренебрегвани и изискват незабавна реакция.

Положете обичайните грижи за себе си и насочете вниманието си най-вече към нездравословните навици и зависимости. Сега можем успешно да се освободим от тях.