15 ноември: Нови надежди

Слънце в Скорпион, Луна в Стрелец

В четвъртък прилив на сили и оптимизъм ще ни помогне да се нагодим към новата реалност, очертана от събитията и обстоятелствата, провокирани от Слънчевото затъмнение и Новолунието. Кулминацията в развитието на ситуациите ще настъпи след две седмици по време на пълнолунието, когато затъмнената луна пък ще провокира реализация на събития, породени от мислите, чувствата и възприятията ни. Много е важно те да бъдат адекватни на новите мисловни конструкции, свързани с преобразената индивидуалност и промяната в целите и стремежите, към които новите обстоятелства ни подтикват.

Меркурий, който отново се завърна в царството на Скорпиона, ще ни оказва съществена помощ и още днес ще върне за преразглеждане теми, касаещи областите, подложени на трансформация. Психологичният ангажимент в личните взаимоотношения, дългове и ангажименти към разпределението на ресурсите и болезнени реакции на дочутото отново ще станат актуални и ще пораждат типичната за Скорпиона реакция, определена от напрежение и подозрителност. Така че днес оптимизмът е добре дошъл и следва да приемем с благодарност, възможността да придобием по-философска гледна точка към случващото се с нас и около нас.

Растящата Луна, както винаги, ще ни предложи нови възможности, които предвид значимостта на периода в глобален житейски план в никакъв случай не бива да подминаваме без внимание. Разбира се, не бива и да забравяме за предпазливостта, която изисква такъв сложен момент и да не се предоверяваме както на личната си преценка, така и на оптимистичните очаквания на околните. Прибързаните реакции и твърде големите очаквания от живота сега не са добри съветници, допуснатите грешки могат да имат необратими последствия.

Не така съдбовни и съвсем безопасни ще бъдат преживяванията ни в социалния и интимния живот, особено във вечерните часове. Луната и Венера ще се обединят в хармоничен обмен на енергиите, излъчвани от може би най-приятните за общуване зодиакални знаци - Стрелец и Везни. Това обещава много приятни мигове в компанията на приятели, вълнуващи романтични срещи, хумор, лекота и закачливост в общуването и флирта. Събитията в светския живот както и разходката по магазините, също ще бъдат източник на удоволствие и добра възможност да добавим малко повече представителност към индивидуалността си.

Работа и бизнес

Днес успешно можем да положим първи стъпки в осъществяването на нови планове и намерения. Засега е желателно те да бъдат насочени най-вече към събиране на информация и обсъждане с онези, които биха били заинтересовани, или пък следва да бъдат привлечени към замислите ни. Стари идеи, обаче, като че ли възкръснали от нищото, ще бъдат много по-привлекателни заради възможността най-после да ги осъществим. Яснота по отношение на това как ще се случи това ще придобием най-рано през следващата седмица, но това не пречи да ги обмисляме, да поровим стари записки, бележки и проучвания, свързани с тях. Дела, които пък сме смятали за отдавна приключени и ангажименти, към които отдавна не чувстваме отговорност, могат внезапно да се върнат и да ни напомнят, че може би сме поставили твърде рано черта под тях.

Здраве, хранене и красота

В организма започват процеси на обновяване и подмладяване. Можем да им помогнем, като ограничим консумацията на тежки, вредни и трудно смилаеми храни и постепенно нарастваща физическа активност. Почистете кожата и я подгответе да приеме по-пълноценно подмладяващите и обогатяващи козметични средства. 

Денят е идеален за въвеждане на нова здравословна програма, избор на козметика и грижа според нуждите на кожата и косата, промени в имиджа, прическата, грима. Ако днес започнете да спортувате или поставите начало на нов, по-здравословен начин на живот, ще можете дисциплинирано да се придържате към него, а резултатите от това няма да закъснеят.