Не секта е в основата на трагедията с мъртвото новородено

Нито Сияна, нито семейството й са членували в религиозна секта

Тези твърдения са опровергани, както с техните свидетелски показания, така и с показания на представители на свидетелите на Йехова, така че не е необходимо това да бъде обект на разследване, заявиха от Районната прокуратура в града.

От религиозното сдружение обяснили пред разследващите, че нито младото момиче, нито съпругът й и родителите му са членове на сектата.

Дали на Сияна ще бъдат повдигнати обвинения още е рано да се каже. Тепърва разследващите ще дирят отговори на редица въпроси свързани със смъртта на роденото у дома бебе, уточниха от Районна прокуратура.

"Дали има причиняване на някакви травматични увреждания преди и по време на раждането ще се изяснява", допълни говорителят на държавното обвинение Мария Маркова.

Все още обаче се чака експертното заключение на съдебните медици и едва след като го изготвят ще стане ясно дали Сияна ще бъде обвинена за смъртта на новороденото си. Маркова подчерта още веднъж, че категорична забрана за раждане в домашни условия в българското законодателство липсва, но ако се съберат достатъчно доказателства, че детето е издъхнало заради нечие посегателство, действие или бездействие виновните трябва да понесат отговорност за това.