РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Агнешко Задушено

Ето какво обядва Хадауей в "Сидония Lord Of The Chefs"

По време на краткото си гостуване в София, поп звездата Хадауей обядва и вечеря в ресторанта „Сидония Lord Of  The Chefs.  Победителката от най-популярното готварско риалити състезание издава за читателите на Bulgariautre.bg една от тайните си рецепти, с която нагости Диско сензацията Хадауей в своя ресторант.
Агнешко Задушено

1 агнешко бутче
3 моркова
4 гл. Лук
5 средно големи картофа
250 гр. чери домати
5-6 скилидки чесън
15 гр. Сол
10 гр. черен пипер
20 гр. червен пипер
200 гр. краве масло
50 мл. Олио
4-5 стръка свежа мащерка
4-5 стръка свеж розмарин
Aгнешкото бутче се овкусява със солта, черен и червен пипер, шпикова се с чесъна и единия морков, нарязан на ивички. Смесват се олиото и разтопеното масло и се омаслява целият бут.
В намазнена дълбока тава се поставят зеленчуците и агнешкото бутче, върху тях се подреждат подправките и се долива до половината на тавата със зеленчуков бульон. Завива се с алуминиево фолио и се пече около 3 - 4 часа във фурна, загрята до 170 градуса. Подходяща гарнитура за агнешкото задушено е розмаринови картофи или ризото с гъби.