Златка от VIP Brother помага на бебето в кома

Плейметката се е заела с каузата Филип от Пловдив да се събуди здрав

След излизането си от Къщата на VIP Brother Златка Димитрова се зае с благотворителност. Тя помага за събирането на нужната сума пари, чрез която да върнат към живот Филип, чиято история първо Plovdivutre.bg разказа.

Във официалната си фейсбук страница Златка е поместила информация и снимки на момченцето, което от година е в будна кома. Така тя търси хора, които да помогнат на малкия човек, за да се излекува и отвори очички.

Злати днес се похвали: "Днес получихме писмото от клиниката в Русия с точния разчет на необходимите средства. Първият етап от лечението ще струва 29 550 евро, а цялото лечение ще струва между 110 000 и 120 000 евро. В момента в сметката на Филип има 79 927,70 евро (156 325 лева) и това позволява на семейството да замине за първия етап на лечението! Благодарим Ви от сърце за невероятната Ви помощ, която задмина всякакви наши очаквания! Ще публикуваме сметката от болницата, веднага след като я получим!"

Брюнетката е изключително щастлива от факта, че може да спомогне за набирането на сумата и да допринесе за връщането на живота на малкия Филип.

На Никулден ви разказахме за голямото изпитание на Светла Пенкова и Игнат Славков, родители на малкия мъж. След нашата публикация към тях заваляха окуражаващи думи и реална помощ.

Момченцето им повече от година е в кома заради лекарска грешка. По-рано поставена задължителна ваксина срещу морбили обрича Филип на дълъг сън – след преждевременната манипулация мозъчната му дейност спира, но органите му продължават да действат нормално. Детето изпада в така наречената будна кома. Преди няколко месеца, след като лекарите в България заявяват, че състоянието на детето е нелечимо, семейството решава, че ще изпрати бебето в руска клиника за висококлетъчни технологии.

Консултантът на Филип у нас д-р Любомир Василев, единственият упълномощен представител на Клиниката по интервенционална и възстановителна неврохирургия, която има лиценз за лечение със стволови клетки в Русия, вече разказа пред Plovdivutre.bg как ще бъде лекувано детето. Преди два дни той съобщи, че от московската клиника се ангажират да поемат случая.

Първата фаза на лечение ще започне веднага след празниците, които в Русия продължават по-дълго. "Курсът ще стартира след 15 януари догодина, а необходимата сума за цялото лечение ще стане ясна до края на седмицата", уточни майката на момченцето.

 Новините около Филип може да следите на страницата му във Фейсбук "Да помогнем на Филип да се събуди".

Plovdivutre.bg подкрепя благотворителната кампания за момченцето. Родителите на малкия мъж съветват при попълване на бланката за основание на банковия превод да вписвате ''дарение''. В противен случай се удържа 6 лева за услугата.

Припомняме дарителската сметка:

Филип Игнатов Славков

IBAN: BG40 UNCR 7000 1520 7863 99

BIC на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF