Строежът на Бунарджика влиза в съда (СНИМКИ)

Работата на тепето е временно прекъсната

Жалба срещу строежа на новия клуб Бунарджик на едноименния пловдивски хълм е внесена преди дни във Върховния административен съд. Очакваме отговор от магистратите в законно установения срок. Това заяви пред Plovdivutre.bg Петя Плачкова – член на групата, която се противопоставя на проекта.

В момента строежът е спрян, но нямаме официална информация защо. Въпреки всичко ние не сме отстъпили от своята позиция и сме в постоянна готовност за нови протести. В същото време събираме документи, които ясно показват, че проектът не отговаря на изискванията. Нарушен е Законът за защитените територии, който закриля Бунарджика, категорична беше Плачкова. Тя изтъкна, че по проекта има дадено становище и от Камарата на архитектите в Пловдив (може да го видите ТУК)

Всеки инвеститор има право да иска най-доброто за своята компания. Затова нашите претенции са отправени по-скоро към общината и нейните служители, които са длъжни да съблюдават закона. Местните чиновници обаче прехвърлят топката към министерствата, които са издали съответните разрешителни, посочи още Плачкова. Тя съобщи още, че писмото до ЕК не било изпратено, тъй като щяло да създаде нови проблеми и да навреди на имиджа на Пловдив. Акцията имала за цел да породи реакция у управляващите, което обаче не се случило.

Противниците на изграждането на клуб Бунарджик заплашват от доста време да заведат дело срещу нас. След като имат излишни ресурси - време и пари, нека го направят. Ние нямаме никакви притеснения. Това заяви на свой ред Десислава Петрова от Галакси Пропърти Груп.

Всичко, което е свързано с къртенето на обекта, е приключило. Даже нивото е оставено с 30 сантиметра по-плитко от това, което е допуснато в разрешителното, коментира ресорният заместник-кмет Димитър Кацарски. По думите му на тепето е изкъртено по-малко отколкото е предвидено по проект. Правят се някои промени в проекта, които са нормални за тази фаза от строителството. Така след затопляне на времето предполагам, че ще започнат и строителните работи, каза вицето на Тотев.