Три голф комплекса и самолетна площадка градят в Созопол

Градът ще стане най-привлекателното място по морето за български и чуждестранни инвеститори, обеща кметът Рейзи

Три голф комплекса, самолетна площадка и аквапарк привличат инвеститорите в перлата на Южното Черноморие Созопол и въпреки икономическата криза градът се радва на голям интерес. 

"Созопол ще стане най-привлекателното място по Черноморието за български и чуждестранни инвеститори и фирми. В най-скоро време очакваме да бъде окончателно приет Общия устройствен план на общината. Инвеститорите ще могат да избират между изграждане на три  голф комплекса, самолетна площадка, аквапарк, спортни атракциони, туристически чифлици и още много възможности", каза кметът Панайот Рейзи. 

Градоначалникът допълни, че в момента много интересен за по-дребните инвеститори е кв Мисаря, където се изгражда ВиК и пътна инфраструктура. Това автоматично създава  условия за строителство на жилища и ваканционни комплекси.

"Това е най-младият созополски квартал и интересът към него се повишава. Предстои изграждането на два инфраструктурни обекта- нова автогара и поликлиника, за които водим разговори с потенциални инвеститори. Финализираме разговорите за съвместен проект с много голям инвеститор за изграждане на завод за рециклиране на отпадъци. Созопол е уникален като природа, история и археология. Той е орисан да се развива и просперира.", допълни Рейзи.