Боян Расате прие Октай за член на Национално единство

От организацията искат съд за побойниците-делегати

Националистът Боян Расате издаде почетна членска карта на Октай Енимехмедов за Национално единство.

"Октай Eнимехмедов е български гражданин и българин по произход и самосъзнание, изповядващ мюсюлманска вяра. Той е оставил предсмъртно писмо, в което се определя като патриот. В същото писмо Енимехмедов квалифицира Доган, като корумпиран и безчестен политик, който повече от 20 години разединява българското общество и работи против интересите на България. Октай не е член на ДПС, нито на някоя друга политическа партия от криминалния демократичен преход", мотивира решението на сдружението Расате.

Според него, действията му от събота, 19-ти януари, показват Енимехмедов като идеалист, бунтар и гражданин с категорична позиция срещу политиката на разединение и омраза провеждана от ДПС в продължение на две десетилетия.

А това съвпадало с убежденията на огромната част от българското общество и в частност на онези, които се определят като националисти, патриоти и родолюбци.

"От името на Оперативното ръководство на Национално единство, чиито председателстващ съм, изразявам нашето възмущение от варварските действия на догановите башибозуци, които брутално пребиха приведения вече в беззащитно състояние Октай Енимехмедов. Считам, че именно това насилие, а не постъпката му опетни името на България пред Европа и света. За нас е абсолютно недопустимо политици, които претендират, че изповядват либерално-демократични ценности, публично да издевателстват над беззащитен човек. Настояваме компетентните органи да повдигнат на биячите обвинения за побой, нанасяне на телесни повреди и подбудителство към убийство на онези от тях, които крещяха „Убийте го, убийте го!”, заяви още Расате.