ТВ екип на СКАТ нападна съветника, ритал Октай

Репортери притиснаха Джамисет Джафер от ДПС Пловдив. Той нанесе първите ритници в главата на Енимехмедов

Екип на телевизия СКАТ нападна в кафенето на общинския съвет представителя на ДПС Пловдив Джамисет Джафер.

Репортерите търсеха отговори относно реакцията на съветника. Припомням, че Джафер бе сред първите, които се нахвърли върху нападателя на Ахмед Доган.

От видеозаписите стана ясно, че той е бил на първия ред в залата и бързо се озовал пред поваления младеж, нанасяйки му шутове. Пловдивският общински съветник яростно налагаше Октай, докато го озаптяват Лютви Местан и Джевдет Чакъров.

Реагирах адекватно на ситуацията. Бяхме свидетели на покушение срещу живота на господин Ахмед Доган, който е виден лидер на либералната идея в България, обясни Джафер.

С него бе и другият съветник от ДПС Бранимир Иванов.

Вие измествате акцента на събитието. Защо не действате в защита на демокрацията? Няма да се учудим ако в един момент станете морални защитници на Октай, контрираха СКАТ представителите на ДПС.

Като общински съветник Джамисет е доста пасивен. Досега не е взел думата по важни теми. Скандалите около нега избухнаха, докато беше шеф на джамийското настоятелство. Предишният мюфтия Осман Хилми и адвокатът му Ангел Дунков обявиха, че той е ощетил с 2 млн. лв. мюфтийството.