Специалисти по охрана: НСО изтеглени преди влизането на Октай

Вероятно позициите им са били пренасочени към входовете или коридорите на сградата, затова и закъсняват с намесата си

Гардовете от НСО са изтеглени минути преди влизането на Октай Енимехмедов в залата и словото на председателя на ДПС Ахмед Доган, коментират спецове в областта на охраната.

В организацията при подобно мероприятие има желязна схема, която може да бъде променена само от един човек и това е началникът на групата.

Именно той нарежда как и по какъв начин да бъдат позиционирани охранителите, но така или иначе що се отнася до такъв тип събитие задължително гардовете трябва да бъдат поне 8.

Те винаги са по двама в екип, като първата двойка е в непосредствена близост до трибуната, втората е в средата на залата, третата на входовете, в зависимост колко са те и четвъртата пред тях.

"Охранителите не биха приели заповед и от вътрешния министър. Едиствено шефът на групата би могъл да издаде такава заповед и единствено нея ще изпълнят служителите. Вероятно позициите им са били пренасочени към входовете или коридорите на сградата, затова и закъсняват с намесата си в дадената ситуация. Забележете колко време отне на службите да стигнат до трибуната. Това говори, че са били твърде далеч от нея", обясниха пред Burgasutre специалисти по охраната.