Революция! Вън EVN от България!

Пловдив се вдига на бунт в неделя в 11 часа на площад Централен

Българинът не може повече да търпи високите сметки за ток и отопление. Чашата преля. Доказателствата са много, но в неделя се очаква най-голямото. Национален бунт срещу непосилните сметки и своеволията на монополистите се организира във Фейсбук под надслов „Протест! ЧЕЗ, ЕНЕРГО – ПРО, EVN – вън!“ в неделя. Пловдивчани ще се вдигнат точно в 11 часа на площад Централен. Маршрутът стартира от часовника на Централна поща, ул. "Княз Александър I-ви" (Голямата главна), пл. "Римски стадион" (Джумаята), ул. "Христо Г. Данов", градинката пред сградата на "EVN", уточняват организаторите.

За сега в революцията присъствие на площада в неделя са потвърдили над 400 човека. Пловдивчани се оплакват и недоволстват най-много от надписани сметки, които според тях не могат да бъдат равни на изразходваната електроенергия. Под съобщението за протеста млад мъж обяснява какъв е редът, ако решите да направите проверка на сметката.

„Как да се защитите ? Не можете. Ако тръгнете по каналния ред трябва да извикате техниците на ЕРП-то, които ще пратят електромера за проверка в БИМ. Електромерите се проверяват от Български институт по метеорология (БИМ), но след като техници от ЕРП-то го вземат за да го пратят там. Нали разбирате, че е въпрос на няколко минути да се оправи часовника на електромера или да му се смени серийния номер , или да се фалшифицира протокола. Цялата така наречена проверка се извършва от техници на ЕРП-то и е един абсолютен фарс“, пише Пресиян Николов.

Бунтът срещу монополистите ще се проведе паралелно в цялата страна. В градовете София, Бургас, Варна, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол вече са организирани събития във Фейсбук.

Там ще откриете мястото на митинга за всеки град.

Уведомлението до община Пловдив е подадено днес. Протестът е граждански и не е обвързан с политически партии или подобни на тях формации, уточняват организаторите.