Добро утро! Пловдив вече не е същият

Без страх 3 000 въстанаха срещу EVN: Убийци и мафия, вън от България!

Неделя на пробуждането. Така може да кръстим вчерашния ден. Пловдивчани сложиха в малкия джоб недоволните от други големи градове.

Под тепетата изригна най-големият протест срещу монопола, срещу високите сметки. Видя се, дошло е до гуша. Близо 3 000 души въстанаха. Баби, дядовци, родители с деца казаха: Стига!

Пловдивчани скочиха срещу EVN. Заради непосилните сметки за ток и парно те излязоха на улицата. Крещяха "Убийци", "Боклуци", “Мафия”, "Крадци и мошеници", “Вън на EVN от България” “Енергийни вампири! Време е за революция!”

Пред централата на дружеството хората запалиха сметките. Замеряха сградата с жълти стотинки и яйца. Маскирани са опожарили два служебни амтомобила на компанията.

В неделята на пробуждането от EVN се опитаха да цензурират новините на Plovdivutre.bg. Без срам Петър Костадинов - ръководител отдел "Комуникации" се обади в редакцията, за да влияе на медийната ни политика. Подробности за случилото се чети ТУК.

Репортерите ни отразяват живота на Пловдив - такъв, какъвто е. На някои той им харесва, на други – не. А градът изригна. Повече от 3 000 казаха: "EVN вън от България!"

Дано утрото днес е по-мъдро за някои от вечерта.

Първият ден от новата седмица се очертава спокоен. Синоптиците прогнозират слаб снеговалеж. Температурите в Пловдив ще бъдат от минус 3 до 7 градуса.

На 11 февруари отбелязваме европейския ден на телефон 112. В Пловдив, в сградата на ПГ по архитектура, строителство и геодезия доброволци от Младежкия авариен екип към Българския червен кръст ще демонстрират оказване на първа помощ и сърдечно-белодробна реанимация. Експерти от Районен център 112 - Кърджали ще презентират как и кога трябва да се търси помощ на спешния номер.

В 11 часа народните представители от Коалиция за България дават брифинг. Темите са изборният кодекс и инфраструктура.

Култура

Драматичен театър Николай О. Масалитинов, 19 часа – “Ла” и “Островът на съкровищата”

Две премиери по кината: Куршум в главата (2012) и Самоличност на аванта (2013) премиера

Изложби

А+ GALLERY

Даниела Русева, изложбата “Творя с вино и цвят”, от 1 до 17 февруари

ART GALLERY Жорж Папазов, Любен Диманов, рисунка, графика, живопис до 17 февруари

HEBROSART CLUB GALLERY

Вячеслав Есенков, Пловдив-градски пейзажи, акварели, до 11 март

Радио Пловдив-Културен център Пейзажът-вариации на тема, обща експозиция до 28 февруари

РЕЗОНАНС

Новите 100, 100 автора със 100 обекта, представящи техния еквивалент на 100-те национални туристически обекта, до 17 март.