Днес казват излиза ли Кела от пандиза

Само след няколко часа окръжните магистрати трябва да решат дали Пламен Дишков да остане зад решетките

Тази сутрин в 10,30 ч. окръжните магистрати в Бургас за втори път ще гледат иск на Пламен Дишков-Кела за промяна на мярката му за неотклонение.

Последно Кела обжалва ареста си на 26 юли м. г. Тогава съдия Денчо Стоянов го остави на топло с мотива, че има реална опасност да избяга или да се укрие.

Този път обаче настроенията са противоречиви, а прогнозите, че Кела може да се окаже свободен само след няколко часа съвсем реални, тъй като само преди няколко седмици съдът отмени строгия режим, при който пребивава в бургаския затвор, въпреки острата реакция на ръководството му.

В момента делото срещу Пламен Дишков е във фаза на разследване. До тази развръзка се стигна след като върховният съд отмени влязлата в сила присъда. Той бе осъден като подбудител и помагач в убийството на Димитър Стаматов - Мастара в задочен процес.

Според Върховния съд по делото липсват сигурни данни Дишков да е знаел за влязлата в сила присъда преди задържането му в Португалия. Затова е уважена молбата му за възобновяване на процеса, като по този начин ще му се даде право на защита.

Делото все още не е стартирало, а арестантът вече втори път иска да излезе на свобода до началото като изтъква здравословни проблеми. Самият той обаче няма да присъства при гледането на мярката си за неотклонение днес, съобщиха за Burgasutre от съда.