Пловдив под обсада, протести ще блокират кръстовища (СНИМКИ)

Сметките за ток за януари още по-високи

Масовото недоволство на пловдивчани не стихва. Готвят се два големи протеста срещу високите сметки и монопола на EVN. В събота и неделя стотици излизат отново. Този път те са решени да блокират кръстовища и булеварди. Сборният пункт ще е или централата на EVN, или Централна поща. Организаторите ще информират в социалната мрежа.

Сметките за ток през януари са още по-високи в сравнение с декемврийските, жалват се пловдивчани. В редакцията на Plovdivutre.bg получаваме сигнали за фактури от 700 лева. Масово се шири съмнението за манипулиране на електромерите.

За апартамент в "Кючук Париж" Радослав Делев платил за декември 80 лева. Останал шокиран след като получил януарската честитка за 176 лева. При това, половин месец жилището било необитавано. Имаше включен само един хладилник, разказа Радослав.

Той като стотици други е решен да подаде жалба в EVN. Иска и незабавна проверка на електромера.

Ако имате висока сметка или съмнение за измама, сигнализирайте. Може да го направите на Facebook страницата  evn.out of bg. Там стартира и петиция срещу монопола на EVN. Подпишете се ТУК, ако искате свобода на избора на доставчик на ток и сте недоволни от високите цени, завишените сметки, лошото обслужване и злоупотреба с пазарното надмощие, което има EVN.

С петицията се цели подписването на обществен договор с EVN и граждански контрол върху дейността му, както и възможност на потребителите да осъществяват независим контрол върху измервателните уреди.

Сигнали може да подавате и на plovdivutre@gmail.com и на тел: 032/398288.

17.00 часа днес - Четвърти ден от протеста

Клада от изгорени сметки пред централата на EVN, дъжд от оплаквания за двойни и дори тройни сметки, недоверие в точността на електромерите, заплахи за нови палежи на коли на дружеството и викове "Мафия" белязаха четвъртия ден на бунта срещу монополиста в Пловдив. Дъждът не бе отказал стотиците недоволни и те повториха своя поход по централните улици на града. Пловдивчани бяха категорични, че ще протестират всеки ден. За събота и неделя е предвидена голяма блокада на възлови кръстовища.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ОТ ПРОТЕСТА