Ден 10: Протест и поход до паметника на Апостола

Пловдивчани излизат и тази вечер на бунт срещу високите сметки за ток: 17 часа пред централата на EVN

Ден 10 на протестите в Пловдив. Тази вечер недоволни отново се събират през сградата на енергийното дружество на ул. "Хр. Г. Данов". След това протестиращите планират поход до паметника на Левски. Така ще отдадем почит на най-великия българин, който се е жертвал за свободата ни, каза Цветомир Стоянов, главен организатор на проявите в града.

За разлика от другите градове ние се справяме с провокаторите. Дано в Пловдив не се стигне до ексцесии, коментира Стоянов. Не искаме да губим старите хора и майките с деца, които излизат да протестират. Те също са потърпевши.

Снощи около 300 пловдивчани окупираха сградата на монополиста и погребаха дружеството.

Всеки ден ще е така, сподели участник в похода. Централата на EVN се огласи от викове "EVN вън", "Мафия", "Оставка". Недоволните издигнаха и некролог с надпис: "Напусна ни едно дружество, за което дълги години никой няма да скърби. Помени няма да честваме".

Шествието пред централата на EVN бе предвождано от избраната за лице на протестите – 29-годишната Гергана. Със запалена факла тя събра около себе си протестиращите.

Недоволства ще има всеки следобед. За събота и неделя се готвят мащабни прояви.

 

Изпратете вашето оплакване от EVN. Екипът на Plovdivutre.bg събира историите на недоволни, опарени, ощетени. Чакаме обаждания на тел: 0879 951 552. Оплаквания получаваме и на електронната ни поща plovdivutre@gmail.com.